Το ντεμπούτο των Ερνάνι και Ιντέγιε στο ματς του Σαββάτου με τον Πλατανιά στο γήπεδο Καραϊσκάκης «έδειξε» ο Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος τεχνικός, με δηλώσεις του στο Novasports, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του πως ο Ολυμπιακός μπορεί ν` ανταποκριθεί με επιτυχία στις υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Champions League, ενώ αναφέρθηκε και στις αποφάσεις του αναφορικά με τη λίστα στην Ευρώπη.

«Είμαστε προετοιμασμένοι για ένα βαρύ πρόγραμμα. Γνωρίζαμε από την αρχή τι μας περιμένει. Αυτή τη στιγμή όμως προέχει ο Πλατανιάς. Είναι ένα σημαντικό ματς που πρέπει να κερδίσουμε», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός αναφερόμενος στα πολλαπλά αγωνιστικά μέτωπα, ενώ σχετικά με την περίπτωση να γίνει «rotation» στο σχήμα της ομάδας ήταν ξεκάθαρος.

«Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε rotation. Πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να το προετοιμάζουμε ανάλογα με τις ανάγκες του. Είμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος. Δεν έχουμε λόγο να κάνουμε αυτή τη στιγμή rotation, αν εξαιρέσουμε κάποιους παίκτες που είναι τραυματίες ή έχουν επιστρέψει τραυματίες από τα ταξίδια τους με τις Εθνικές τους ομάδες. Εκτός από αυτούς τους λόγους, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ανάγκη για rotation. Προετοιμάζουμε το κάθε παιχνίδι. Σκεφτόμαστε ποιοι πρέπει να αγωνιστούν, ανάλογα και με τις ανάγκες κάθε αγώνα. Και αυτούς σκεφτόμαστε να χρησιμοποιήσουμε».

Ο Μάρκο Σίλβα επανέλαβε ότι προέχει το ματς με τον Πλατανιά, κάτι που έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή και στους παίκτες του.

«Από το στόμα μου δεν έχει βγει ούτε μία λέξη που να έχει σχέση με τον αγώνα της Τετάρτης. Έχω ξεκαθαρίσει στους παίκτες μου πως δεν σκεφτόμαστε καθόλου και δε μιλάμε καθόλου για το παιχνίδι της Τετάρτης πριν τελειώσει το παιχνίδι του Σαββάτου. Οι παίκτες ξέρουν πολύ καλά πως αν το Σάββατο δεν είναι συγκεντρωμένοι και καλοί στο παιχνίδι του Σαββάτου, τότε θα χάσουν την ευκαιρία τους για να πάρουν μέρος στο παιχνίδι της Τετάρτης».

Σχετικά με την Πλατανιά: «Σίγουρα θα έρθει να παίξει με δυνατή άμυνα και το περιμένουμε. Το περιμένουμε και το γνωρίζουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα λάθη που είχαμε στο δεύτερο ματς. Να παίξουμε ένα πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο με περισσότερες ευκαιρίες και να φτάσουμε στη νίκη».

Αναφερόμενος στους Ερνάνι και Ιντέγιε είπε ότι: «Ήταν επιλογές της τελευταίας στιγμής από τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Σίγουρα έχουν χάσει μέρος της προετοιμασίας, όμως προπονούνται τις τελευταίες ημέρες μαζί μας και από τη στιγμή που είναι στην αποστολή όλα είναι πιθανά. Μπορούμε να τους δούμε και στην 11άδα, απόφαση θα πάντως θα ληφθεί την τελευταία στιγμή».

Όσον αφορά στη λίστα για το Champions League τόνισε: «Τα πράγματα δεν είναι εύκολα όταν πρέπει να αφήσεις εκτός κάποιους παίκτες σου. Όμως όταν έχουμε τόσους πολλούς παίκτες είναι απαραίτητο να διαλέξεις κάποιους με γνώμονα μόνο έξι επόμενα παιχνίδια. Δεν εύκολη στιγμή όταν πρέπει να τους ανακοινώσεις κάτι τέτοιο. Η απόφαση αφορά μόνο τα έξι αυτά παιχνίδια».