Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις της τέως υπουργού Τασίας Χριστοφιλοπούλου για τα νησιά που πλούτισαν από τους πρόσφυγες. «Δυστυχώς η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου που επί επτά μήνες απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις της και την άγνοια της» τόνισε ο υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας της ΝΔ, υποψήφιος βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης.

Και συνεχίζει:

«Προκαλεί γιατί με τους ισχυρισμούς της περί εκμετάλλευσης των πλούσιων Σύρων προσφύγων προσβάλλει συλλήβδην τους Έλληνες και ειδικά τους νησιώτες. Και η άποψη της είναι διπλά εξοργιστική καθώς όλοι γνωρίζουν ότι αυτοί οι νησιώτες που η πρώην υπουργός χλευάζει δίνουν ουσιαστικά μόνοι τους τη μάχη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

» Και τη δίνουν μόνοι τους, γιατί η κ. Χριστοδουλοπούλου και οι σύντροφοί της αποδείχθηκαν παντελώς ανίκανοι να οργανώσουν τις κρατικές υπηρεσίες και να δημιουργήσουν τις στοιχειώδεις κρατικές δομές.

» Δυστυχώς, η πρώην υπουργός με τη χθεσινή της εμφάνιση υπέπεσε και σε ένα ακόμη ολίσθημα. Φρόντισε να αμνηστεύσει την Τουρκία ισχυριζόμενη ότι συνεργάζεται απόλυτα με τις ελληνικές αρχές και συμβάλλει έμπρακτα στον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

» Δυστυχώς, από όλα αυτά αποδεικνύεται ότι η στάση του κ. Τσίπρα και των υπουργών του στο μεταναστευτικό ήταν και συνεχίζει να είναι παντελώς ανεύθυνη και εγκληματική.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από