«Δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολών σε ό,τι αφορά μεταρρυθμίσεις που είναι αυτονόητες για την ομαλή πορεία της χώρας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ερωζώνης», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του, την Τρίτη, με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνη Μανιτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος «ο χρόνος είναι πολύ πυκνός, η κρίση πολύ βαθιά και οι μεταρρυθμίσεις αναγκαίες για να μπορέσουμε να ξαναβρούμε τον δρόμο μας το συντομότερο δυνατό. Κάποιοι μπορεί να νομίζουν ότι έχουμε την πολυτέλεια να τις αναβάλουμε για το μέλλον. Δεν έχουμε κανένα τέτοιο δικαίωμα ούτε πολυτέλεια».

Επομένως, σημείωσε ο κ.Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Μανιτάκη, ορθότατα ετοιμάζετε σε συνέχεια των προηγούμενων αυτό που πρέπει να είναι έτοιμο την επομένη των εκλογών, ώστε να το βρει η Κυβέρνηση που θα προκύψει και εκείνη να σταθμίσει από κει και πέρα μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Μάλιστα, ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το υψηλό αίσθημα ευθύνης του κ. Μανιτάκη στην έννοια της συνέχισης του κράτους σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, καθώς και την συμβολή του για την ομαλή διεξαγωγή των επικείμενων εκλογών από την θέση του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Από την πλευρά του, ο κ. Μανιτάκης τόνισε ότι «Το πρώτο και κύριο μέλημά μας είναι η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών» και πρόσθεσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει όλες οι τυπικές διαδικασίες που προβλέπονται από την Νομοθεσία, ώστε να διασφαλιστούν όλες οι ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή τους.

Όπως σημείωσε «εκείνο που φροντίζουμε περισσότερο από όλα είναι η διασφάλιση ενός ήπιου κλίματος διεξαγωγής των εκλογών και να δώσουμε την ευκαιρία στις Ελληνίδες και στους Έλληνες να αποφασίσουν με νηφαλιότητα, με αίσθημα ευθύνης, με συνείδηση της κρισιμότητας των περιστάσεων, που περνάει η χώρα, και να επιλέξουμε αντιπροσώπους, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν μια ισχυρή, σταθερή, με την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική και εκλογική πλειοψηφία».

Συνεχίζοντας, ο κ.Μανιτάκης ανέφερε ότι το δεύτερο ζήτημα που απασχολεί την Κυβέρνηση αυτό το διάστημα είναι το ζήτημα των διαρθρωτικών αλλαγών, που έχει ανάγκη η χώρα.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «στο πλαίσιο της συνέχειας του Κράτους και της Διοίκησης και διατήρησης ζωντανής της θεσμικής μνήμης, προχωράμε στον σχεδιασμό των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που είχαν προετοιμάσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια, σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η τελευταία Κυβέρνηση.

Προωθήσαμε τα σχέδια αυτά και θα τα παραδώσουμε στη νέα κυβέρνηση που θα έρθει». Στο σημείο αυτό ο κ. Μανιτάκης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, καθώς όπως είπε «έχει γίνει ένας σχεδιασμός που είναι αρκετά ολοκληρωμένος, επεξεργασμένος σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της».

Όπως σημείωσε : «Αυτό που απομένει τώρα στη μέλλουσα Κυβέρνηση είναι να οικειοποιηθεί αυτό το σχέδιο μεταρρυθμίσεων, να το επεξεργαστεί και να το προσαρμόσει , να το οικειοποιηθεί και η πολιτική εξουσία και η Δημόσια Διοίκηση και να το εφαρμόσει με συνέπεια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από