«Είμαι ιδιαιτέρως περήφανη ότι είμαι κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο οποίος έφερε την ισονομία και την ισοπολιτεία στη Θράκη και αυτή είναι η πολιτική την οποία χρόνια τώρα ακολουθούμε και βαθύτατα πιστεύουμε. Οι συναντήσεις μου με τον Μουφτή Κομοτηνής είναι συνεχείς όλα τα τελευταία χρόνια. Είχα την ευκαιρία να του πω και προσωπικά ότι δεν ξεχνώ ποτέ ότι την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη έκανε 900 χιλιόμετρα για να έρθει να με επισκεφθεί», τόνισε αμέσως μετά την συνάντησή της με τον Μουφτή Κομοτηνής, Μέτσο Τζεμαλή, η πρώην υπουργός, βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στους νομούς της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης. «Από την ώρα που ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το μνημόνιο αυτό, θεωρούμε ότι έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνη την επόμενη μέρα να συμμετέχει στην δημιουργία μιας κυβέρνησης που θα το εφαρμόσει», ξεκαθάρισε η πρώην υπουργός.

Σχολιάζοντας, τέλος, τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διαρκή επαναδιαπραγμάτευση των όρων των μνημονίου, η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι η επαναδιαπραγμάτευση και τα παράλληλα προγράμματα δεν αποτελούν υπεύθυνη πολιτική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

«Παράλληλα προγράμματα, όταν έχεις ένα πρόγραμμα και έχεις δεσμευτεί με τους εταίρους και δανειστές και ξέρεις ότι θα αξιολογείσαι κάθε τρεις μήνες για να παίρνεις τα λεφτά, δεν υπάρχουν. Το μνημόνιο δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση. Αυτά που λέγονται και αφορούν την άρνηση για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν είναι τελείως κενά περιεχομένου. Την χώρα μπορεί να την βοηθήσει η συνεργασία των δυνάμεων και η εφαρμογή όσων προβλέπονται στο μνημόνιο για να βγούμε από την λαίλαπα της κρίσης», κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από