Το αντίο του Χάρα

Με ένα κολάζ στο facebook αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό ο αργεντινός επιθετικός. Από φάσεις πανηγυρικές μέχρι το γκολ επί της ΑΕΚ, ένα γκολ που τόσο συζητήθηκε και σημάδεψε την εν Ελλάδι καριέρα του. Τι πρόσφερε ο Χάρα στους Κόκκινους; Πολύ λιγότερα σε σύγκριση με όσα ανέμεναν όταν τον έφερναν στον Πειραιά, αλλά και πάλι ο Χάρα ήταν ένας μαχητής φορ, χρήσιμος για τα πλάνα του εκάστοτε προπονητή. Δεν έβγαλε μάτια, ούτε κορόιδεψε. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Σίλβα τον είχε βασικό στην προετοιμασία, του έδωσε πολλές ευκαιρίες, ενώ ακόμη και πριν από το διαζύγιο έδειχνε να τον υπολογίζει πολύ περισσότερο σε σύγκριση με τον Πουλίδο που τελικά έμεινε. Συμβαίνουν όμως αυτά, ειδικά όταν ο ένας παίκτης κάνει γκελ στον κόσμο (και τον συνοδεύει μια μεταγραφική σαπουνόπερα) και ο άλλος ουδέποτε έγινε αποδεκτός. Το ωραίο και ενδιαφέρον ταυτόχρονα είναι πως και οι Αυλωνίτης, Βούρος έχασαν πόντους στο rotation κι ας ήταν συχνά το κεντρικό δίδυμο του Ολυμπιακού στα ματς του καλοκαιριού. Μήπως βασικός δεν λογιζόταν και ο (αναγεννημένος για πολλούς) Ντουρμάζ; Αμφίβολοι όλοι τους. Για να αποδειχθεί πως στη σύγχρονη ποδοσφαιρική εποχή, με άλλους αρχίζουν προετοιμασία οι ομάδες και με άλλους τελειώνουν.

Mια μεταγραφή-έκπληξη

Ολοκληρώθηκε, λοιπόν, η μετακίνηση του Αντονι Μαρσιάλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Φαν Γκάαλ υποχρέωσε τους διοικητικούς να ξηλωθούν και να δαπανήσουν 80 εκατ. ευρώ (50+30 ως μπόνους) για έναν πιτσιρικά στράικερ. Σε ποιους έκανε εντύπωση η τρανταχτή αυτή κίνηση; Στους Γάλλους! Πρωτοσέλιδο είχαν τον νεαρό με την επισήμανση πως κόστισε παραπάνω και από τον μέγα Ζιντάν! Αδικο έχουν; Πρώτος ο Ρονάλντο (94 εκατ.), δεύτερος ο Μπέιλ (91 εκατ.), τρίτος ο Νεϊμάρ (86 εκατ.), τέταρτος ο Σουάρες (81 εκατ.) και μετά ο Μαρσιάλ. Οταν χάνεται το μέτρο, η υπερβολή φτάνει στο απόγειό της. Σκεφθείτε ότι ο Ρούνι ρωτούσε τον γάλλο συμπαίκτη του, Σναϊντερλέν, αν όντως ο νεοαποκτηθείς παίκτης είναι τόσο καλός…

Ενα ακραίο σενάριο

Τι θα αποφανθεί το διαιτητικό δικαστήριο στην αυριανή του συνεδρίαση; Η αναφορά γίνεται για τον υποβιβασμό της Κέρκυρας που αποφάσισε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, αν και για να είμαστε ακριβείς, μίλησε για αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Αρα, ομιχλώδες το τοπίο και η σκυτάλη πάει στο διαιτητικό δικαστήριο. Λέτε να έχουμε εκπλήξεις ή να επικυρωθεί ο υποβιβασμός και να συνεχιστεί κανονικά η αγωνιστική σεζόν; Στην Ελλάδα είμαστε και ακόμη και τη δεύτερη ημέρα του φθινοπώρου, μπορεί να προκύψουν απρόοπτα.

Μπερμπάτοφ (2)

Οι υψηλές απαιτήσεις του προκάλεσαν εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την Αστον Βίλα. Κι όσο ο 34χρονος βούλγαρος επιθετικός παραμένει ελεύθερος, ο ΠΑΟΚ μπορεί να ελπίζει, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση που του έχει κατατεθεί είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Επί του παρόντος, για το Γιουρόπα Λιγκ, ο μοναδικός καθαρόαιμος κυνηγός είναι ο Αθανασιάδης που προέρχεται από τραυματισμό. Περέιρα και Κουλούρης παραχωρήθηκαν δανεικοί και το δεκαήμερο που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.