«Ζητάμε ο λαός να μας δώσει τη δύναμη να παίξουμε καθοριστικό ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση. Όχι για να πάρουμε τα «καλύτερα» υπουργεία, αλλά για να επιβάλουμε την άποψη ότι αυτή η χώρα πρέπει επιτέλους να κυβερνηθεί από αυτούς που ξέρουν, από αυτούς που έχουν δουλέψει», αναφέρει σε δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Δίκτυο Σερρών» ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Αναλυτικά η δήλωση έχει ως εξής: «Είναι αστείο να μιλάει κανείς σήμερα για αυτοδυναμία, όχι μόνο γιατί κανένα κόμμα δεν την προσεγγίζει, αλλά γιατί η αυτοδυναμία θα ήταν καταστροφή για τη χώρα. Όπως θα ήταν καταστροφή να επιστρέψουμε στο παρελθόν.

»Ζητάμε ο λαός να μας δώσει τη δύναμη να παίξουμε καθοριστικό ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση. Όχι για να πάρουμε τα «καλύτερα» υπουργεία, αλλά για να επιβάλουμε την άποψη ότι αυτή η χώρα πρέπει επιτέλους να κυβερνηθεί από αυτούς που ξέρουν, από αυτούς που έχουν δουλέψει.

»Είναι ντροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία που ακόμη και η υπηρεσιακή κυβέρνηση της κυρίας Θάνου είναι καλύτερη από τις δικές τους κυβερνήσεις. Ο λαός λοιπόν πρέπει να κόψει τα φτερά των παλαιών κομμάτων. Και του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Κομματικό κράτος, διορισμοί «ημετέρων», αυτοσχεδιασμοί, προσωπικές πολιτικές, όλα αυτά με το Ποτάμι τελειώνουν.

»Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα απόλυτη στον κόσμο της εργασίας, να περιορίσουμε το άχρηστο κράτος, να χτυπήσουμε τη μικρή και τη μεγάλη διαφθορά, να βάλουμε στο παιχνίδι νέους ανθρώπους και να αποφασίσουμε επιτέλους να συνεργαστούμε».