Η επίσπευση απορρόφησης των επενδυτικών πόρων θα είναι προτεραιότητα του νέου υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ίδιος πριν λίγο στην τελετή παραλαβής-παράδοσης του υπουργείου από τον Γιώργο Σταθάκη.

Ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι η ύφεση εκφράζεται με την αύξηση της ανεργίας στην κοινωνία και ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η πολύ μεγάλη αποεπένδυση που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει δυσμενή επίπτωση στην απασχόληση.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, θα διαμορφωθούν οι προτεραιότητές του ως υπουργός σε αυτό το σύντομο διάστημα, με κύρια στόχευση την επίσπευση της αύξησης των επενδυτικών πόρων στην Ελλάδα – δηλαδή να «κλείσει» με την μεγαλύτερη απορροφητικότητα κονδυλίων το ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται το αμέσως προσεχές διάστημα, «και να μεταβούμε ομαλά στο επόμενο ΕΣΠΑ 2014-2020. Σκοπός είναι το νέο ΕΣΠΑ να συντελέσει προς την αναπτυξιακή πορεία τις επενδύσεις και την απασχόληση».

Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, είπε ο κ. Χριστοδουλάκης, ώστε να μη στερηθεί κανένα πόρο η Ελλάδα και να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κονδύλι από το πακέτο Γιούνκερ, καθώς η χώρα μας έχει τη μεγαλύτερη ύφεση.

«Θα ενημερωθώ, και η πρώτη ενημερωτική συνάντηση με τους δημοσιογράφους θα γίνει την επόμενη εβδομάδα» είπε ο υπουργός.

Ο κ. Σταθάκης από την πλευρά του, δήλωσε χαριτολογώντας, ότι νοιώθει ιδιαίτερη χαρά που παραδίδει το υπουργείο σε έναν Χανιώτη, και ότι φαίνεται καθαρά ότι η οικονομία και η ανάπτυξη έχει ταυτιστεί με τη συγκεκριμένη πόλη.

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ακόμη, ότι οι προτεραιότητες του υπουργείου όπως είναι το ΕΣΠΑ, έχουν τεράστια σημασία για την οικονομία, και ανέφερε ότι το έργο του υπουργείου βρίσκεται στα χέρια ενός έμπειρου και ικανού ανθρώπου.

Δεδομένης μάλιστα της οικονομικής συγκυρίας, ανέφερε την εκτίμησή του ότι θα προωθήσει τις προτεραιότητες του υπουργείου με πυγμή και αποτελεσματικό τρόπο.

Στο ίδιο κλίμα με τον κ. Σταθάκη και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σχολίασε από την πλευρά του, πως «μου έκαναν παρατήρηση γιατί δεν είμαι από τα Χανιά». Στη συνέχεια επεσήμανε ότι έχει γίνει πολύ δουλειά και δεν πρέπει να χαθεί χρόνος στην προεκλογική περίοδο.