Την εμπλοκή 28χρονου σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου ταυτοποίησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συμμετοχής της στη σχετική παγκόσμια επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Pacifier», διεξήχθη πολύμηνη έρευνα στο δίκτυο ΤΟR, για τον εντοπισμό χρηστών που κατέχουν και διαμοιράζουν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Σε ειδική πλατφόρμα «hidden service» του εν λόγω δικτύου, η οποία κατασχέθηκε από τις αρχές των ΗΠΑ, εντοπίστηκε αποκλειστικά περιεχόμενο με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση, από την οποία προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της ελληνικής Επικράτειας. Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σε αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκε ηλεκτρονικό ίχνος σε σύνδεση Διαδικτύου, που αντιστοιχούσε στον 28χρονο.

Κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη χθες, Τρίτη, στο σπίτι του στη Λευκάδα, όπου επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες ως αξιόποινες πράξεις.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (laptop) και εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδος.