Για το μεταναστευτικό αλλά και τον κίνδυνο να χαθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ έκανε λόγο o δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Mega ο κ. Καμίνης είπε για το ζήτημα των μεταναστών ότι η Αθήνα έδωσε το παράδειγμα και υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας Κέντρων Υποδοχής στα νησιά και Κέντρων Ανοιχτής Φιλοξενίας στην υπόλοιπη χώρα. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται από εδώ και στο εξής να ανεχθεί «οποιοδήποτε εμπαιγμό από την κεντρική εξουσία, του τύπου αυτού που μας είπαν προ ημερών ότι το πλοίο που κατευθυνόταν στη Θεσσαλονίκη ξαφνικά έπρεπε να έρθει στην Αθήνα».

«Εδώ μάθαμε από τον άμβωνα της Θεσσαλονίκης την Κυριακή ότι εδώ πέρα λέγανε σας αγαπάμε αλλά δεν χωράμε. Είχε γίνει σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη με εκπρόσωπο της μητρόπολης και το καράβι άλλαξε ρότα. Δεν είναι ένα ειδεχθές βάρος οι πρόσφυγες. Όλοι έχουμε υποχρέωση να ανταποκριθούμε στο ρόλο μας με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και δίκαιη κατανομή αυτού του βάρους. Η Αθήνα έχει τραβήξει τα πάνδεινα όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ δηλαδή τι πρέπει να κάνω; Πρέπει να πάρω τους κατοίκους της Αθήνας, να κατέβουμε στο λιμάνι του Πειραιά και να μην αφήνουμε το Ελ. Βενιζέλος να δέσει», σημείωσε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε επίσης ότι «φοβάμαι πάρα πολύ με αυτές τις εκλογές και την παράλυση του κρατικού μηχανισμού τι θα γίνει αυτές τις μέρες».

Σχετικά με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι η προθεσμία τελειώνει με το τέλος του 2015 και τα έργα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί.

«Είναι προφανές ότι οι εκλογές αυτές φέρνουν μια περαιτέρω καθυστέρηση και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, γιατί οι πόροι είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμοι», είπε, υπογραμμίζοντας ότι «εκτός ΕΣΠΑ λεφτά για έργα δεν υπάρχουν» και ότι «αν δεν εξασφαλίσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους θα τα πληρώνουμε από την τσέπη μας».

Διέψευσε τέλος το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις εκλογές, λέγοντας: «Δεν έχω κλείσει ακόμη έναν χρόνο δήμαρχος στη νέα μου θητεία, οπότε παρέλκει οποιαδήποτε άλλη συζήτηση».