Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση των εισαγγελικών αρχών να δοθεί άμεσα για υιοθεσία το μωρό που γέννησε νεαρή κρατούμενη η οποία εκτίνει πολυετή ποινή κάθειρξης επειδή παραμόρφωσε το πρόσωπο του πρώην φίλου της με οξύ.

Η Μαρτίνα Λεβάτο, 23 ετών και ο Αλεξάντερ Μπόατσερ, 30 ετών, ο σύντροφός της την εποχή των συμβάντων, καταδικάστηκαν τον Ιούνιο σε κάθειρξη 14 ετών επειδή τον Δεκέμβριο επιτέθηκαν στον πρώην εραστή της νεαρής. Περιέγραψαν μάλιστα την ενέργειά τους αυτή ως μια πράξη «κάθαρσης» εν αναμονή της γέννησης του παιδιού τους.

Κατ' εντολή της εισαγγελίας, το μωρό που γεννήθηκε τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής προς το Σάββατο χωρίστηκε αμέσως από τη μητέρα του η οποία δεν το κράτησε καν στην αγκαλιά της. Αντίθετα με την επιθυμία των φυλακισμένων γονιών αλλά και των παππούδων του ξεκίνησε άμεσα η διαδικασία για την υιοθεσία του. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει πάντως να επικυρωθεί από δικαστή αλλά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ασκήσουν έφεση.

«Είμαι απελπισμένη, με κατέστρεψαν»

«Είμαι απελπισμένη, με κατέστρεψαν» φέρεται να είπε η νεαρή μητέρα σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου της, τις οποίες επικαλείται ο ιταλικός Τύπος.

Αρχικά προβλεπόταν ότι μετά τη γέννηση του μωρού η νεαρή και το παιδί της θα μεταφέρονταν σε ειδικό σωφρονιστικό κατάστημα για τη φιλοξενία μητέρων και παιδιών. Ωστόσο, η εισαγγελία ανηλίκων, στηριζόμενη και στη γνώμη ψυχιάτρων που εξέτασαν τη Λεβάτο, ζήτησε να απομακρυνθεί αμέσως το νεογέννητο από την κρατούμενη.

Οι ιταλικές εφημερίδες, επικαλούμενες πολλούς ειδικούς, εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις για το δραστικό αυτό μέτρο. «Υπάρχουν λόγοι για να στερήσουν από τη μητέρα το δικαίωμα να κρατήσει στην αγκαλιά της το πλάσμα που μόλις έφερε στον κόσμο; Υπάρχουν λόγοι να στερηθεί ένα παιδί το δικαίωμα να αισθανθεί την αγάπη εκείνης που του έδωσε τη ζωή; Υπάρχει κάποιος νόμος πιο ισχυρός από τον νόμο της φύσης;» διερωτάται σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα Repubblica.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από