Για επείγουσες συνθήκες και διαδικασίες και δυσαρμονία στις σχέσης κυβέρνησης – κοινοβουλίου μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι δημιουργείται δυσαρμονία στις σχέσεις κυβέρνησης – κοινοβουλίου λόγω της διαφορετικής αντίληψης της προέδρου της Βουλής για την όλη κατάσταση.

Μιλώντας στο «Mega» ηκυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κ. Κωνσταντοπούλουαναφέρθηκε σωστά για το σχεδιασμό που υπήρχε με τη λειτουργία της Βουλής, ωστόσο ήταν γνωστό ότι άλλαξαν τα πράγματα. «Η πρόεδρος της Βουλής είναι σε διαρκή επικοινωνία με τη Βουλή η οποία δεν κλείνει ουσιαστικά ποτέ», σημείωσε.

«Καλούμαστε να απαντήσουμε σε σκληρά διλήμματα. Η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στην υπογραφή μίας σκληρής δύσκολης συμφωνίας. Δεν είναι η χειρότερη όλων. Πιεσμένα οδηγούμαστε εδώ. Βάζουμε ιεραρχήσεις» πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη, εστιάζοντας στις έκτακτες συνθήκες στις οποίες μπαίνει το κοινοβούλιο. «Ξέρουμε και είναι γνωστό ότι κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσουν απόψε» σημείωσε.

Αναφορικά με τα σενάρια εκλογών, η ίδια τόνισε ότι ενδέχεται το επόμενο διάστημα να δρομολογηθούν διαδικασίες προσφυγής στη λαϊκή εντολή. «Με βάση το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί παράλληλα με τη συμφωνία. Μετά τη συμφωνία ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας και δρόμος για να βγάλουμε τη χώρα από το πρόβλημα. Αυτά δεν λύνονται εν θερμώ απόψε. Αύριο είναι κρίσιμο Eurogroup και η κυβέρνηση είναι στραμμένη εκεί» επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η ίδια τόνισε ότι δεν μπορεί να πάει μακριά μία κυβέρνηση που δεν έχει την πλειοψηφία. «Εάν χάσουμε το στόχο τότε η υπαναχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μία απλή ήττα. Επομένως η προσήλωση στο στόχο θα διασφαλίσει την ομαλή πορεία μας» είπε.

Αναφορικά με τη συμφωνία, η ίδια επισήμανε «καλή συμφωνία – καλό μνημόνιο δεν υπάρχει», ενώ τόνισε: «Η συμφωνία έχει μέσα της υφεσιακά μέτρα που πλήττουν πολλές ομάδες. Δεν μας ικανοποιεί. Όπως όμως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα για τη χώρα και με ζητούμενη την ευρωπαϊκή πορεία προφανώς δεν υπάρχει καλή συμφωνία. Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε πραγματικά. Και με λάθη».

Σε ότι αφορά το εσωκομματικό μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι το κόμμα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του λαού και κρίνεται κάθε μέρα. «Μας στεναχωρεί και μας προβληματίζει το τι μας συμβαίνει σήμερα με το να φύγει ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας στεναχωρεί τι θα μας συμβεί στις εκλογές. Εάν και εφόσον η αριστερή πλατφόρμα διαχωριστεί και αποσπαστεί θα πάρει κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχει μετατοπιστεί και μέρος άλλων ψηφοφόρων στο ΣΥΡΙΖΑ».

«Η κυβέρνηση αυτή έχει μακρύ δρόμο και θα κρίνεται σκληρά και καθημερινά», υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη.