Τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς άφησε πίσω του ισχυρός τυφώνας που πλήττει την Ταϊβάν. Από τους σφοδρούς ανέμους και τις καταρρακτώδεις βροχές έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε δύο εκατομμύρια νοικοκυριά.

Ο τυφώνας Σουντελόρ πέρασε από τις κομητείες Γιλάν και Χουαλιέν της ανατολικής ακτής της Ταϊβάν νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, τεράστια κομμάτια λαμαρίνας και μεταλλικές ράβδοι αποκολλήθηκαν από ένα υπό κατασκευή στάδιο και οι δημοτικές αρχές ανέστειλαν ορισμένες από τις υπηρεσίες του μετρό και των λεωφορείων.

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και ο στρατός έθεσε σε ετοιμότητα δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και χιλιάδες στρατιωτικά οχήματα για να μετάσχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης.

Η ιστοσελίδα κινδύνου Τροπικής Καταιγίδας ανέφερε ότι ο τυφώνας είναι σήμερα κατηγορίας 2 (σε μία κλίμακα 1 ως 5) και ενδεχομένως να εξασθενήσει σε κατηγορία 1 καθώς θα απομακρύνεται από την Ταϊβάν αργότερα μέσα στη μέρα.

Ο Σουντελούρ ξύπνησε μνήμες από τον τυφώνα Μορακότ το 2009, ο οποίος είχε προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές στη νότια Ταϊβάν, το κόστος από τις οποίες ανήλθε σε τρία δισ. δολάρια, αφήνοντας πίσω του περίπου 700 νεκρούς ή αγνοούμενους.