Ο Πρωθυπουργός είχε επαφές, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της διώρυγας του Σουέζ, με τον ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με τον αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και με τον επικεφαλής της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς.

Με τον πρόεδρο της Αιγύπτου ο κ. Τσίπρας συζήτησε θέματα οικονομικής συνεργασίας, όπως και της λιμενικής συνεργασίας ανάμεσα στο Σουέζ και στον Πειραιά, καθώς και άλλα ελληνικά λιμάνια.

Αποφασίστηκε επίσης να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο συναντήσεις αξιωματούχων, προκειμένου να υποστηριχτεί η δραστηριοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Σουέζ.

Συμφωνήθηκε η διοργάνωση τριμερούς συνάντησης Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών.

Η συνάντηση με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ επικεντρώθηκε σε ζητήματα οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας.

Συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι επαφές των δύο χωρών σε τεχνικό επίπεδο ενόψει της σύγκλησης της 9ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Επίσης, συμφωνήθηκε να υπάρξει την ερχόμενη περίοδο τηλεφωνική επαφή του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνου Σκουρλέτη, με τον ρώσο υπουργό Ενέργειας κ. Νόβακ.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε η βούληση για υλοποίηση των έως τώρα συμφωνηθέντων κατά την αμέσως επόμενη περίοδο.

O Αλέξης Τσίπρας είχε επίσης ολιγόλεπτη συνάντηση με τον επικεφαλής της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα επίσκεψης του κ. Αμπάς στην Ελλάδα το αμέσως προσεχές διάστημα.