Ο Τζον Γκόλια, πρώην στέλεχος του εθνικού συμβουλίου ασφάλειας των μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ, επισήμανε ότι παρά την ανακάλυψη του τμήματος του φτερού του Μπόινγκ 777, το οποίο εκτελούσε την πτήση MH370 της Malaysia Airlines και κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό τον Μάρτιο του 2014, «η αληθινή δουλειά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα».

«Θα αντλήσουν όσες πληροφορίες μπορούν από αυτό το κομμάτι μετάλλου: για τις ζημιές, τα σημάδια, τους θαλάσσιους οργανισμούς που ήταν κολλημένοι πάνω του. Θα μελετήσουν πώς έσπασε. Από αυτά θα μπορέσουν να βρουν την κατεύθυνση και τη θέση του αεροπλάνου. Αυτό το κομμάτι μετάλλου μπορεί να τους πει πολλά», σημείωσε ο Γκόλια αναφερόμενος στο κομμάτι του φτερού.

«Να συνεχιστούν οι έρευνες» ζητούν οι συγγενείς

Οι οικογένειες των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος ζήτησαν την Τετάρτη να συνεχιστούν οι έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια αυτής της αεροπορικής τραγωδίας, λίγη ώρα μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ, ο οποίος ανέφερε πως τα συντρίμμια που βρέθηκαν στη νήσο Ρεϊνιόν ανήκουν πράγματι στο μοιραίο αεροσκάφος.

«Παρότι βρήκαν κάτι, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ακόμη πρέπει να βρουν το αεροπλάνο και τους συζύγους μας. Συνεχίζουμε να θέλουμε να μας επιστραφούν» οι σοροί τους, δήλωσε η Τζακίτα Γκονσάλες, ο σύζυγος της οποίας ανήκε στο πλήρωμα του αεροσκάφους.

«Τώρα θέλουμε να μάθουμε πού βρίσκεται το υπόλοιπο αεροσκάφος, να ανασυρθούν οι επιβάτες του και να ανακτηθεί το μαύρο κουτί για να μάθουμε τι συνέβη. Μόνο αυτό, για εμάς, θα οδηγούσε στο κλείσιμο» της υπόθεσης, πρόσθεσε η Γκονσάλες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από