Στο νέο πρωτάθλημα της Football League θα συμμετάσχει ο Εργοτέλης.

Αυτό προέκυψε μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη, κατά την διάρκεια της οποίας ο «ισχυρός άνδρας» της ομάδας, Δημήτρης Παπουτσάκης, αφού εξήγησε ότι οικογενειακοί κι επαγγελματικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν να είναι κοντά στην ομάδα, πρόσθεσε:

«Ευχαριστώ όλους για όσα κατάφερε να πετύχει ο Εργοτέλης αυτά τα χρόνια και αναλαμβάνω την ευθύνη για τα άσχημα. Θα κάνω τα πάντα για το καλό του Εργοτέλη, ώστε να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Football League τη νέα περίοδο. Θέλω όλους τους Εργοτελίτες να είναι δίπλα μου σ’ αυτή τη προσπάθεια. Σε αυτή τη Πανεργοτελίτικη Πανστρατιά για το αύριο, θέλω όλοι μαζί να ενωθούμε και να γίνουμε ένα για το καλό του Εργοτέλη. Καλώ όποιον αγαπάει την ομάδα να έρθει δίπλα μου. Η οικογένεια του Εργοτέλη είναι μεγάλη και θέλω να μπω μπροστά για να επαναφέρουμε το DNA της ομάδας. Όσον αφορά τα χρέη προς ποδοσφαιριστές έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις για να διακανονιστούν και να ξεκινήσει ο προγραμματισμός της ομάδας για να αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία χωρίς οικονομικά προβλήματα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΓΣ Εργοτέλης, Βαγγέλης Γιαννουλάκης ευχαρίστησε τον Γιάννη Δασκαλάκη για την προσφορά του και τόνισε ότι σέβεται την απόφαση που πάρθηκε και θα στηρίξει τη προσπάθεια αυτή, ενώ ως πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου ο Νίκος Τζώρτζογλου δήλωσε:

«Με χαρά μου άκουσα ότι η ομάδα θα αγωνιστεί στη Β΄ κατηγορία με αξιοπρέπεια και χαίρομαι γι’ αυτό. Με τον Δημήτρη Παπουτσάκη δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όλοι έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε είτε οικονομικά, είτε όχι. Εγώ για ακόμα μία φορά θα αποδείξω αν αγαπάω αυτή την ομάδα. Θα είμαι μαζί σου και όπου μπορώ θα βοηθήσω. Ο Εργοτέλης πρέπει να αποκτήσει ξανά ό,τι έχασε όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα. Ο Παπουτσάκης ήρθε πριν λίγες ημέρες στο μαγαζί μου και μιλήσαμε. Το ίδιο έκανε και ο κύριος Γιώργος Στειακάκης».