H υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, Χίλαρι Κλίντον, χαίρει άκρας υγείας και «βρίσκεται σε καλή φόρμα προκειμένου να υπηρετήσει» τη χώρα της χωρίς να αντιμετωπίζει καμία επίμονη επίπτωση ή βλάβη από τη διάσειση που είχε υποστεί το 2012, δήλωσε την Παρασκευή η προσωπική της γιατρός.

Το γραφείο της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον εξέδωσε ανακοίνωση που υπογράφει η γιατρός της, Λίζα Μπάρντακ από το Μάουντ Κίσκο της Νέας Υόρκης, η οποία αναφέρεται με κάθε λεπτομέρεια στην κατάσταση της υγείας της 67χρονης πολιτικού.

«Βρίσκεται σε εξαίρετη φυσική κατάσταση και σε θέση να υπηρετήσει (τη χώρα της) από τη θέση της προέδρου των ΗΠΑ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ενα από τα ερωτήματα που είχαν τεθεί σχετικά με την υγεία της Κλίντον ήταν εάν είχε πλήρως αναρρώσει από τη διάσειση που είχε υποστεί όταν λιποθύμησε τον Δεκέμβριο του 2012 αφού είχε προσβληθεί από στομαχικό ιό ενώ ταξίδευε στο εξωτερικό και είχε αφυδατωθεί.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αναγκάστηκε να φοράει ειδικά γυαλιά για ένα διάστημα προκειμένου να αντιμετωπίσει τη διπλωπία που είχε προκληθεί ως επίπτωση της διάσεισης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γιατρού, τα συμπτώματα εξαλείφθηκαν το 2013.

Στην ανακοίνωση γνωστοποιείται ότι η Κλίντον πάσχει από υποθυρεοειδισμό και εποχικές αλλεργίες και αντιμετώπισε δύο επεισόδια θρόμβωσης φλεβών το 1998 και 2009.