Νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε από πυρά Ισραηλινών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με παλαιστινιακή νοσοκομειακή πηγή, οι δύο νεαροί δέχθηκαν τους πυροβολισμούς επειδή προσέγγισαν τον συνοριακό φράχτη με το Ισραήλ.

Ο Μοχάμαντ αλ Μάσρι υπέκυψε στα τραύματά του μετά από τα πυρά που δέχτηκε στην περιοχή της Μπέιτ Λαχίγια.

Ενας άλλος Παλαιστίνιος τραυματίστηκε ελαφρά, δήλωσε ό Ασραφ αλ Κόντρα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας έκτακτων περιστατικών στη Γάζα. Κάποιες πηγές ισχυρίζονται ότι ο Αλ Μάσρι ήταν 17 ετών, ενώ άλλες ότι ήταν 27 ετών.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι πολλοί «ύποπτοι» προσέγγισαν τον φράχτη ασφαλείας σε διάφορα σημεία και δεν υπάκουσαν στις εντολές των ισραηλινών στρατιωτών να σταματήσουν.

Μια ομάδα εκτόξευε πέτρες εναντίον του φράχτη και οι στρατιώτες έριξαν προειδοποιητικά πυρά στον αέρα προτού πυροβολήσουν εναντίον των υπόπτων, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Το τραγικό περιστατικό σημειώνεται την ώρα που οι αντιπαραθέσεις στην Δυτική Οχθη έχουν ενταθεί, από την στιγμή που έποικοι έριξαν βόμβες μολότοφ στο σπίτι οικογένειας Παλαιστινίων, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα αγοράκι 18 μηνών.

Εντονες αντιδράσεις για «τον φόνο του βρέφους»

O Λευκός Οίκος καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη «μοχθηρή» εμπρηστική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του βρέφους.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι Μουν, «καταδίκασε σθεναρά τον φόνο» του παιδιού που κάηκε ζωντανό, χαρακτηρίζοντάς τον «τρομοκρατική ενέργεια».

Ο Μπαν, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπός του, άσκησε κριτική επίσης στην ισραηλινή κυβέρνηση για την «ατιμωρησία» την οποία απολαμβάνουν οι ισραηλινοί έποικοι που επιτίθενται εναντίον των Παλαιστινίων.

«Η συνεχιζόμενη ανικανότητα να βάλουν ένα τέλος στην ατιμωρησία μπροστά στις επαναλαμβανόμενες βιαιοπραγίες που διαπράττουν οι έποικοι οδήγησε σε ένα νέο φοβερό περιστατικό και στον θάνατο ενός αθώου» υπογραμμίζει ο Μπαν.

Στη Γαλλία, ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ, καταγγέλλοντας μια «τρομακτική ενέργεια (τον φόνο του βρέφους)» σημείωσε ότι «ο ισραηλινός πρωθυπουργός είχε ακριβώς την ευσυνειδησία και διατύπωσε τις φράσεις που έπρεπε να διατυπώσει».

Ο Ολάντ χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους δράστες αυτής της επίθεσης, κατά τη διάρκεια δηλώσεων στον Τύπο στο πλαίσιο μιας επίσκεψης στη νοτιοδυτική Γαλλία.

«Εξτρεμιστές, που είναι επίσης τρομοκράτες… πήγαν σε ένα σπίτι να κάψουν ένα βρέφος (…) έπρεπε να υπάρξει μια αντίδραση εκ μέρους των ισραηλινών αρχών και αυτή ήρθε» τόνισε ο Ολάντ που υπογράμμισε ότι «πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτές τις ενέργειες».