Εμείς του τρίτου πόλου διεύρυνσης που δεν εκπροσωπούμαστε στη σημερινή συρρικνωμένη δομή (σ.σ. στην Κεντρική Επιτροπή) καλούμε την ηγεσία να λύσει τις διαφορές με ενότητα και συνεννόηση, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

«Μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει το πιο αντικοινωνικό πρόγραμμα» δήλωσε και απηύθυνε έκκληση για ενότητα λέγοντας ότι οι διαγραφές και η παράδοση έδρας δεν συνάδουν με το ήθος της Αριστεράς.

«Ο τρίτος πόλος της διεύρυνσης που δεν μετείχαμε στη διαπραγμάτευση καλούμε την ηγεσία σε ενότητα. Διαγραφές και παράδοση της έδρας δεν συνάδουν με το ήθος της Αριστεράς και δεν έχουν συμβεί ούτε στις πιο εκφυλισμένες εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας και του ευρωκομμουνισμού.

» Μέχρι την τελευταία στιγμή κυρίως εμείς του τρίτου πόλου θα συμβάλουμε για να υπερβούμε τη ρήξη. Ο λαός θέλει συνεννόηση και φυγή προς τα εμπρός. Μόνο με ψυχραιμία, ενότητα και συνεννόηση θα υπερβούμε την κρίση» είπε χαρακτηριστικά.

Συστήνω και στις δύο πλευρές σύνεση, συνεχίσε ο κ. Μητρόπουλος απευθυνόμενος στην προεδρική πλειοψηφία και στην Αριστερή Πλατφόρμα που «συγκρούονται» σήμερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο κ. Μητρόπουλος είπε ακόμη ότι η Αριστερά έχει μάθει να λύνει τις διαφορές με «υπερβάσεις ηθικής».

Ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει τη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου, κάτι που η Αριστερή Πλατφόρμα δεν επιθυμεί και προτιμά την σύγκληση του διαρκούς συνεδρίου.

Στην περίπτωση που διεξεχθεί έκακτο συνέδριο, θα πρέπει να εκλεγούν νέοι σύνεδροι και σε αυτήν την περίπτωση ο κ. Τσίπρας ευελπιστεί ότι θα ελέγξει την πλειοψηφία και θα περάσει την γραμμή του, προκειμένου εν συνεχεία να εκλέξει και νέα όργανα.

Η σύγκληση του διαρκούς συνεδρίου σημαίνει πως το σώμα θα είναι το ίδιο με το συνέδριο του 2013, για το οποίο υπάρχει εκτίμηση πως ο συσχετισμός έχει ανατραπεί δραματικά, σε βαθμό που κάποιες εκτιμήσεις φέρουν την πλειοψηφία να μην είναι πλέον πλειοψηφία.