Με τον ζωγράφο Πάμπλο Πικάσο συγκρίνει τον εαυτό της η Μαντόνα σε συνέντευξή της στο Associated Press. Η 56χρονη σταρ της ποπ θέλησε να αναφερθεί στην επιμονή που την διακρίνει ώστε να συνεχίζει την καριέρα της παρά το πέρασμα των χρόνων.

«Μου αρέσει να συγκρίνω τον εαυτό μου με καλλιτέχνες διαφορετικού είδους, όπως ο Πικάσο. Ζωγράφιζε μέχρι την ημέρα που πέθανε. Για ποιο λόγο; Γιατί είχε ακόμα την έμπνευση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Τύπος έχει σχολιάσει την ηλικία της Μαντόνα, ενώ εκείνη με τη σειρά της έχει εκφράσει ελεύθερα την άποψή της σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα μέσα ενημέρωσης τις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας.

Η Μαντόνα συνέχισε την σύγκριση με τον Πικάσο λέγοντας: «Η ζωή αποτελούσε την έμπνευσή του. Έπρεπε, λοιπόν, να συνεχίζει να εκφράζεται. Το ίδιο κάνω και εγώ». Για την ίδια, δεν υπάρχει «ημερομηνία λήξης» όσον αφορά την δημιουργικότητα, «προχωράς μέχρι να μην έχεις να πεις τίποτε άλλο».

Η Μαντόνα θα ξεκινήσει την περιοδεία της «Rebel Heart Tour» τον Σεπτέμβριο. Θα βρεθεί επί σκηνής σε πάνω από 60 χώρες σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία και Ασία.