Την παράταση της ισχύος του νόμου για τις 100 δόσεις, ώστε να ενταχθούν σε αυτόν και άλλες επιχειρήσεις που λόγω της οικονομικής αστάθειας που προκλήθηκε κυρίως από τα capital controls, τον τελευταίο μήνα, αντιμετωπίζουν εξαιρετικά οξυμένο πρόβλημα αποπληρωμής των οφειλών τους στα ασφαλιστικά ταμεία, ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος με επιστολή του στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας ο κ. Μίχαλος, αυτή την περίοδο οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα εξαιτίας του ασφυκτικού οικονομικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο λειτουργούν.

«Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από ασταθείς οικονομικά εξελίξεις, κυρίως στον χρηματοπιστωτικό τομέα, με την επιβολή των capital controls, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες έχουν συρρικνωθεί σε επικίνδυνο βαθμό για την ίδια την επιβίωση των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων.

» Σ' αυτήν την χρονική περίοδο ζητούμε την λήψη πρόσθετων μέτρων για την ουσιαστική διευκόλυνση των επιχειρήσεων, των οποίων τα έσοδα έχουν καταρρεύσει και η πρόσβαση τους στο τραπεζικό σύστημα είναι δύσκολη, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».

Με τη νέα ρύθμιση οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου ζητούν:

- Χρονική παράταση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2015 για την υπαγωγή των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών των προηγούμενων μηνών έως και τον Ιούνιο 2015 συμπεριλαμβανομένων και των οφειλών για το Δώρο Πάσχα.

Απαραίτητη προϋπόθεση, για την υπαγωγή στην ρύθμιση αυτή θα πρέπει να είναι η απολύτως συνεπής κατάθεση των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

- Η υπαγωγή στην νέα ρύθμιση, έως τις 30 Οκτωβρίου 2015 όσων επιχειρήσεων κάνουν χρήση αυτής της διάταξης, θα προβλέπει ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους αυτές, θα εξοφληθούν αντί για 100 σε 72 μηνιαίες δόσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από