Φοροτεχνική υποστήριξη προς τους μηχανικούς – μέλη του αποφάσισε να παρέχει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), προκειμένου να αντιμετωπίσουν το… τέρας της φορολογικής πολυνομίας.

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, επεσήμανε ότι μέσα στους τριάντα τελευταίους μήνες (μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2015) είχαν ψηφιστεί έξι αμιγώς φορολογικοί νόμοι με 177 άρθρα κι άλλοι 17 νόμοι στους οποίους συμπεριλήφθηκαν 71 νέες φορολογικές διατάξεις, ενώ για την εφαρμογή τους μόνο εκδόθηκαν 111 υπουργικές αποφάσεις και 138 διευκρινιστικές εγκύκλιοι!

Σημειώνεται ότι σε αυτά δεν περιλαμβάνονται ούτε οι ρυθμίσεις για τις παλαιές οφειλές, ούτε οι ειδικές ρυθμίσεις λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων, ούτε όσα θεσπίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες με στόχο τη νέα συμφωνία!

«Πρόκειται για έναν κυκεώνα αλλαγών που καμία μικρή επιχείρηση, κανένας μηχανικός δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μόνοι τους», υπογράμμισε.

Η φοροτεχνική υποστήριξη θα συνίσταται στην παροχή φοροτεχνικών και λογιστικών οδηγιών – συμβουλών προς τους μηχανικούς και δεν θα περιλαμβάνει τη διενέργεια λογιστικών ή άλλων πράξεων, ούτε την εκπροσώπησή τους ενώπιον των διοικητικών αρχών.

Η φοροτεχνική υποστήριξη θα παρέχεται κάθε Παρασκευή από τις 11.00 έως τις 14.00 στον 8o όροφο του ΤΕΕ, στο γραφείο 808, στην Κεντρική Υπηρεσία του Επιμελητηρίου (Νίκης 4, Αθήνα).

Η νέα υπηρεσία ξεκινά να παρέχεται δοκιμαστικά την Παρασκευή 31 Ιουλίου και την Παρασκευή 28 Αυγούστου, προκειμένου να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την καλύτερη λειτουργία της και θα συνεχίσει σε τακτική εβδομαδιαία βάση από το Σεπτέμβριο.