Μάχη με τις φλόγες έδιναν και την Τετάρτη οι πυροσβέστες στην Αττική, χωρίς όμως να έχουν σύμμαχο τον καιρό αφού ζέστη και ισχυροί άνεμοι επικρατούσαν σε όλη τη χώρα.

Η πιο πρόσφατη φωτιά ξέσπασε στις 8 το βράδυ σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κάστρο Κυλλήνης Ηλείας. Οι 30 πυροσβέστες που επιχειρούν με 15 οχήματα,15 άτομα πεζοπόρο και 2 αεροσκάφη κατάφεραν γύρω στα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο.

Νωρίτερα, λίγο πριν τις 13.30 το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Αυλάκι Πόρτο Ράφτη.Η πυρκαγιά μετά τις 5 το απόγευμα οριοθετήθηκε.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσβεση της φωτιάς παρουσίαζε δυσκολίες, καθώς πρόκειται για έκταση με ψηλά πεύκα και δυσπρόσιτη στα πυροσβεστικά οχήματα,ενώ και οι άνεμοι έπνεαν ισχυροί.

Στο Κορωπί

Φορτηγάκι που λαμπάδιασε στην άκρη του δρόμουείναι η αιτία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέριεπί της Λ. Μαρκοπούλου στο ύψος του Κορωπίου στο ρεύμα προς Μαρκόπουλο. Λόγω του αέρα, η φωτιά επεκτάθηκε κατακαίοντας αμπέλια και ξερά χόρτα στην περιοχή. Επί τόπου έσπευσαν έξι πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες και κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Φωτιά και στην Αργολίδα

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από άγνωστη αιτία στους Φούρνους Κρανιδίου, στην Ερμιονίδα. Η φωτιά λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή πήρε διαστάσεις και εξαπλώθηκε στο βουνό πάνω από το χωριό χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Για την κατάσβεση επιχειρούν μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ομάδες πολιτών από την ευρύτερη περιοχή με ψεκαστικά μηχανήματα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν στη διάρκεια της ημέρας με ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη πεζετέλ και δύο αεροσκάφη καναντέρ.

Η φωτιά καίει κυρίως δασική έκταση με πουρνάρια, αλλά και καλλιέργειες με ελιές.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο είναι από τις 8.30 το πρωί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5.30 τα ξημερώματα σε λοφώδη έκταση στον Κουβαρά Κερατέας.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οζεστός καιρός θα συνεχιστεί μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ. Μάλιστα, από την Παρασκευή το μεσημέρι η ένταση των ανέμων θα μειωθεί και δεν θα ξεπερνάει στα πελάγη τα 5 Μποφόρ.

Για τον λόγο αυτό το σαββατοκύριακο η αίσθηση της ζέστης θα είναι μεγαλύτερη καθώς η σχετική υγρασία θα αυξηθεί. Μικρή άνοδος θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Κυριακή.