Αρωγός στην προσπάθεια σύνταξης – αναθεώρησης του Σχεδίου Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης (ΣΑΤΑΜΕ) στην περιοχή της Δυτικής Αττικής θα είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).

Το ΣΑΤΑΜΕ προωθείται με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου. Τα ΕΛΠΕ δραστηριοποιούνται στην περιοχή με εγκαταστάσεις παραλαβής αργού πετρελαίου, δυο διυλιστήρια καθώς και εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και υγραερίου.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «στα ΕΛΠΕ, η εφαρμογή της Πολιτικής για την Ασφάλεια αποτελεί δέσμευση για τη Διοίκηση και υλοποιείται μέσω ενός πολύπλευρου και ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας που περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, τη λειτουργία, την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, την προληπτική συντήρηση του εξοπλισμού, τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού, την ενεργό συμμετοχή σε κοινές ασκήσεις και σε όλες, γενικά, τις σχετικές πρωτοβουλίες των Αρχών και της τοπικής κοινωνίας, εφαρμόζοντας βέλτιστες τεχνικές και μέτρα πάνω και πέραν των επιβαλλόμενων από τους κανονισμούς και τη νομοθεσία.

Το σύνολο του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας είναι πιστοποιημένο από εξωτερικό φορέα, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο για την ασφάλεια OHSAS-18001. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, καταγράφεται, αναλύεται και παρακολουθείται ένας μεγάλος αριθμός δεικτών για την ασφάλεια, κατατάσσοντας την εταιρεία ανάμεσα στους καλύτερους του κλάδου στην Ευρώπη.

Η προσπάθεια για την βελτίωση της ασφάλειας είναι συνεχής.

Αυτή η τεχνογνωσία, η υλικοτεχνική υποδομή και το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας είναι διαθέσιμα στην προσπάθεια της Περιφέρειας, προκειμένου να έχει η περιοχή ένα αποτελεσματικό ΣΑΤΑΜΕ που θα διασφαλίζει όλους όσοι κατοικούν και δραστηριοποιούνται στη Δυτική Αττική».