Την ευχή «όλα να εξελιχθούν ομαλά» αναφορικά με το ζήτημα της Ελλάδας εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης του οσίου Παϊσίου, στη μονή Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφτασε στις εννιά το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου τον υποδέχθηκαν μητροπολίτες, μεταξύ αυτών, οι Θεσσαλονίκης Ανθιμος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, Αμορίου Νικηφόρος, Μιλήτου Απόστολος, ενώ τον συνόδευε ο μητροπολίτης Μαδύτου Στέφανος.

Ο κ. Βαρθολομαίος μετέβη στην πατριαρχική και σταυροπηγιακή μονή Βλατάδων, στην ‘Ανω Πόλη, όπου θα παραμείνει μέχρι το απόγευμα. Αναφερόμενος, σε δηλώσεις του, στην κατάσταση της χώρας είπε ότι φέρνει από το Φανάρι μήνυμα αισιοδοξίας προς τον ελληνικό λαό. «Όλο αυτό το διάστημα των δυσκολιών στο Φανάρι προσευχόμαστε για υπέρβαση της κρίσης» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο κ.Βαρθολομαίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι είμαστε «στο τέλος της κρίσης» και αφού διευκρίνισε ότι δε μιλά ως πολιτικός, ή ως οικονομολόγος, υποστήριξε ότι «διαφαίνεται να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ». «Αυτή είναι η ευχή και η προσευχή μας» πρόσθεσε.Ο κ.Βαρθολομαίος ευχήθηκε όλα να εξελιχθούν ομαλά αναφορικά με το ζήτημα της Ελλάδας.

Υπενθύμισε τους λόγους του Αγίου Παϊσίου, ο οποίος, όπως είπε, τόνιζε: «Ο Θεός αγαπά όλους τους ανθρώπους και όποιος έχει πίστη στο Θεό μπορεί να υπερβεί τις πιο μεγάλες δυσκολίες»

Στις οκτώ το βράδυ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στο μοναστήρι του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή, όπου θα τελεστεί αγρυπνία στη μνήμη του οσίου Παίσιου , ενώ θα παραμείνει στο μοναστήρι ως την Κυριακή το απόγευμα.