Επίθεση στα κόμματα της Αριστεράς εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, λέγοντας ότι οι Ισπανοί έχουν να αντιμετωπίσουν στις εκλογές ένα σημαντικό δίλημμα: ανάμεσα στην ανάπτυξη και την οικονομική αναταραχή παρόμοια με αυτή που συμβαίνει στην Ελλάδα.

Ο Ραχόι μιλώντας σε συνέδριο του κόμματός του, του Λαϊκού Κόμματος, ανέφερε ότι η περίπτωση της Ελλάδας θα πρέπει να αποτελεί προειδοποίηση για την Ισπανία.

«Κάποιος δεν χρειάζεται να πάει μακριά για να δει πόσο εύκολο μπορεί να καταστραφεί η ανάκαμψη» είπε ο Ραχόι, αναφερόμενος σε «στραγγαλισμό» της ελληνικής οικονομίας.

«Αυτή την αλλαγή προσφέρουν τα αριστερά κόμματα στην Ισπανία;» αναρωτήθηκε.

Η άνοδος των Podemos στις τοπικές εκλογές έχει ανησυχήσει την κυβέρνηση που φοβάται απώλεια δυνάμεων στις εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που έχουν δυσαρεστήσει τους Ισπανούς, ο Ραχόι επιμένει ότι οι οικονομικές πολιτικές δεν θα αλλάξουν και αναφέρθηκε στην κρίση στην Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγή.

«Τι συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα; Βρίσκονται πάλι σε ύφεση» είπε ο Ραχόι. «Ελπίζω ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο η ελληνική κυβέρνηση θα καταλήξει επιτέλους σε συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά αυτό δεν θα διορθώσει τη ζημιά που έχει προκληθεί».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από