«Κανείς δεν μπορεί να αγγίξει τον θεό των χάκερ», μετά την απόφαση δικαστηρίου στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Φιλανδίας να αφήσει ελεύθερο λόγω ηλικίας δεκαεπτάχρονο που κρίθηκε ένοχος για περισσότερα από 50.000 αδικήματα που διέπραξε το 2012 και το 2013 μέσω Διαδικτύου.

Η ποινή για τον Julius Kivimaki, μετά από έναν μήνα υπό κράτηση, ήταν δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή και επιστροφή 6.558 ευρώ που κέρδισε από την παράνομη διαδικτυακή του δράση. Ο νεαρός Φινλανδός που αμφισβητεί ολοφάνερα την ύπαρξη οποιασδήποτε ασφάλειας online, εκμεταλλεύτηκε ευπάθειες στο λογισμικό ανάπτυξης διαδικτυακών εφαρμογών της Adobe, Cold Fusion. Από την ηλικία των 15 ετών, αποδείχτηκε ότι πέτυχε σειρά παραβιάσεων δικτυακών τόπων, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και ΜΙΤ, σε υποκλοπές αριθμών πιστωτικών καρτών που αξιοποίησε για να χρηματοδοτήσει ακριβές αγορές και ένα ταξίδι στο Μεξικό. Έλεγχε ένα μεγάλο δίκτυο υπολογιστών-ζόμπι, γνωστά ως botnet, καθώς και για απειλές για τοποθέτηση βόμβας που καθήλωσε ένα αεροπλάνο της American Airlines όπου επιβιβάστηκε ο πρόεδρος της Sony Online Entertainment, John Smedley.

Γνωστό ως Ryan και Zeekill, τώρα θριαμβολογεί για την ετυμηγορία του District Court of Espoo αλλάζοντας την αναφορά στο πρόσωπό του στο Twitter σε «untouchable hacker god». H ομάδα χάκερ Lizard Squad, δεσμοί με την οποία δεν αναφέρονται στην δικαστική απόφαση, θριαμβολογεί επίσης επαναλαμβάνοντας πως «όσοι έλεγαν ότι θα σαπίσουμε στην φυλακή δεν θέλουν να καταλάβουν αυτό που τους λέμε από την αρχή -έχουμε ελευθέρας», επειδή είναι ανήλικοι. Παραπέμπουν δε στο μουσικό βίντεο από τον MC Hammer με τίτλο «U Can’t Touch This».

Στην απόφασή του, το δικαστήριο του Espoo σημειώνει ότι συνυπολόγισε το νεαρό της ηλικίας του όταν διέπραξε τα αδικήματα (15-16 ετών), ότι αντιλαμβάνεται την βλαπτικότητα των πράξεών του και ότι βρισκόταν υπό κράτηση επί έναν μήνα από την σύλληψή του.