Με κάθε επισημότητα παρουσιάστηκε την Πέμπτη στον κόσμο του Ολυμπιακού ο νέος προπονητής, Μάρκο Σίλβα, ο οποίος εξήγησε ότι στόχος του είναι οι Ερυθρόλευκοι να κερδίσουν τίτλους, να κάνουν καλή πορεία στην Ευρώπη και να παίξουν ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Στο πλευρό του στην παρουσίαση, βρέθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Βρέντζος, ο εκ των αντιπροέδρων Μιχάλης Κουντούρης και ο νέος αθλητικός διευθυντής Γρηγόρης Γεωργάτος.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Γιάννης Βρέντζος: «Ο Μάρκο Σίλβα είναι ένας από τους σημαντικότερους προπονητές στην Πορτογαλία και από τους πιο ανερχόμενους στην Ευρώπη. Ήταν η πρώτη μας και μοναδική επιλογή. Η μέχρι τώρα καριέρα του, η ηλικία του και οι φιλοδοξίες του ταιριάζουν απόλυτα στο πρότζεκτ του Ολυμπιακού».

Ο Μιχάλης Κουντούρης πρόσθεσε: «Ο Μάρκο Σίλβα είναι έξυπνος, μοντέρνος και εργατικός προπονητής. Εμείς θα τον βοηθήσουμε για να φτιάξει την ομάδα που όλοι θέλουμε».

Από την πλευρά του, ο Γρηγόρης Γεωργάτος, ανέφερε: «Ο Μάρκο Σίλβα θα έχει την απόλυτη στήριξη από όλους. Στον Ολυμπιακό είμαι γιατί όλοι μου δείξανε πόσο αγαπημένοι είναι και πόσο βοηθάνε όλοι αυτόν τον σύλλογο για να πετύχει νίκες και σημαντικά επιτεύγματα. Από χθες έχουμε ξεκινήσει με τον προπονητή τη δουλειά. Θέλω να πω στον κόσμο ότι θα προσπαθήσουμε με πολύ δουλειά να βοηθήσουμε τον Ολυμπιακό».

Ο Μάρκο Σίλβα είπε αρχικά: «Είμαι περήφανος που ήρθα στον Ολυμπιακό. Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα και από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τη διοίκηση του Ολυμπιακού για την εμπιστοσύνη και αυτό είναι κάτι που θέλω να ανταποδώσω με τη δουλειά μέσα στο γήπεδο. Επίσης θέλω να προσθέσω ότι έχω μεγάλη ευθύνη. Ξέρω ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι ιδιαίτερα θερμοί. Θέλω να προσπαθήσω με όλα τα μέσα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τον σύλλογο και να δουλεύω για καλά αποτελέσματα ώστε να εκπληρώσουμε τους στόχους που είναι το νταμπλ και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν είναι σημαντικό μόνο οι τίτλοι, αλλά και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Θέλουμε ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο να βλέπει όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο».

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις:

Για την πιθανότητα μεγάλων μεταγραφών το καλοκαίρι: «Πιστεύω πως όλοι όσοι εργάζονται στον Ολυμπιακό και όσοι αγαπάνε τον Ολυμπιακό θέλουν να βλέπουν ποδοσφαιριστές που βοηθάνε τον σύλλογο, ώστε όταν φύγουν από δω να είναι ακόμα πιο διάσημοι από όταν ήρθανε».

Για τη φιλοσοφία και το υπάρχον ρόστερ: «Αυτό που έχω σκοπό να κάνω είναι πάντα να κερδίζουμε, να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να έχουμε μια επιθετική, ελκυστική ομάδα παίζοντας γρήγορο ποδόσφαιρο. Όσον αφορά το ρόστερ θα πρέπει να δω τους ποδοσφαιριστές, να δουλέψουμε με το τεχνικό τιμ και να αποφασίσουμε για τον αριθμό των παικτών που θα χρειαστούμε».

Για το τι θα ζητήσει από τους παίκτες του: «Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξω πολλά πράγματα. Θα τους ζητήσω να δουλεύουν σκληρά για να έρθουν τα θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα αυτή γνωρίζει ήδη τη νοοτροπία του νικητή, συνεπώς δεν θα αλλάξω κάτι. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο για να έχουμε μία επιτυχημένη χρονιά».

Για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του και το αν μίλησε με τους προκατόχους του και συμπατριώτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ, και Βίτορ Περέιρα: «Με τον Λεονάρντο δεν μίλησα. Μίλησα με τον Περέιρα όμως. Ένας προπονητής πάντα προσπαθεί να βελτιώνεται. Μέχρι στιγμής το έκανα και τώρα μπορώ να κάνω το επόμενο βήμα. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, δουλεύοντας σε ένα σύλλογο που είναι έτοιμες οι συνθήκες για να προχωρήσω ανοδικά στην καριέρα μου».

Για το αν τον επηρέασε η κρίση στην Ελλάδα ώστε να πάρει την απόφασή του: «Παρακολουθώ τις εξελίξεις και ελπίζω να λήξει σύντομα το πρόβλημα. Δεν με επηρέασε. Νιώθω περηφάνια που έχω έρθει εδώ. Γνωρίζω το μέγεθος του Ολυμπιακού και όπως με εμπιστεύτηκαν, το ίδιο εμπιστεύομαι και εγώ τον Ολυμπιακό. Η συνεργασία μου δεν θα επηρεαστεί από αυτές τις εξελίξεις».

Για την ενασχόλησή του με τις ακαδημίες: «Φυσικά σαν προπονητής έχω την υποχρέωση να παρακολουθώ την ακαδημία και τη δεύτερη ομάδα του συλλόγου. Πρέπει να βλέπω ποιοι παίκτες είναι έτοιμοι και να παρακολουθώ αν κάποιος παίκτης είναι έτοιμος να έρθει στην πρώτη ομάδα και να βοηθήσει όπως μπορεί».

Για το γεγονός ότι Ζαρντίμ και Περέιρα έφυγαν από τον σύλλογο παρά την πορεία που είχαν, και αν αυτό τον ανησυχεί: «Δεν με ανησυχεί κάτι τέτοιο. Οι περιπτώσεις Ζαρντίμ και Περέιρα ήταν διαφορετικές. Όλοι προσπαθούν να κερδίζουν αλλά ο καθένας έχει τη δική του φιλοσοφία.Εγώ θέλω να δουλεύουμε κάθε μέρα με τους παίκτες για τη νίκη, αλλά να παίζουμε συνάμα και όμορφο ποδόσφαιρο».

Για το αν θα χρησιμοποιήσει νεαρούς παίκτες στην πρώτη ομάδα: «Είναι κάτι που θέλω να κάνω. Κάθε σύλλογος πρέπει να κοιτάει τα δικά του παιδιά και όσα από αυτά έχουν τις ικανότητες να ανέβουν στην πρώτη ομάδα να προωθούνται. Το ίδιο έκανα και στις προηγούμενες ομάδες που δούλεψα. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει αμέσως. Στόχος μας είναι να κερδίζει η πρώτη ομάδα κι αν αυτό γίνει και με τη βοήθεια των νέων, τότε ακόμα καλύτερα».