«Σε κανένα αρμόδιο κυβερνητικό όργανο δεν έχει ουδέποτε συζητηθεί καν το ενδεχόμενο “κουρέματος” των τραπεζικών καταθέσεων», διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας σχετικά με την ερμηνεία των πρωινών του δηλώσεων σε ραδιοφωνικό σταθμό τονίζοντας ότι «οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία για το θέμα είναι αυθαίρετη».

Συγκεκριμένα ο κ. Μάρδας μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 είπε ότι «δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους οι τράπεζες και η ΕΕ» και πρόσθεσε«υπάρχει και μια οδηγία της ΕΕ που προβλέπει κάποια πράγματα».

«Αυτό το θέμα δεν το έχουμε συζητήσει εκεί που θα έπρεπε να το έχουμε συζητήσει δηλαδή στα αρμόδια όργανα. Υπάρχουν πολλές λύσεις για να λυθούν τα προβλήματα και δεν είναι η μόνη λύση για να αποκατασταθεί η ρευστότητα».

Για το άνοιγμα των τραπεζών ανέφερε: «Δουλέψαμε και χθες αυτό το θέμα. Είχαμε σκοπό να εκδώσουμε μια νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αλλά λόγω των εξελίξεων θεωρήσαμε σκόπιμο να επεκτείνουμε το παλαιό καθεστώς.

» Από την Πέμπτη θα εκδοθεί νέα ΠΝΠ όπου έχουν προβλεφθεί νέες υπηρεσίες που θα παρέχονται εκ μέρους των τραπεζών. Το σύστημα θα ομαλοποιηθεί σταδιακά. Δεν γίνεται από την μια ημέρα στην άλλη. Το πιο απλό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και πρωτόγνωρη. Δεν μπορούμε προς το παρόν να λύσουμε το θέμα με τους συνταξιούχους που έχουν πάρει λιγότερα χρήματα από τους υπόλοιπους πολίτες.»

Ωστόσο ο κ. Μάρδας αναφερόμενος στα έσοδα του κράτους σημείωσε πως «πάνε καλά παρά τους περιορισμούς κεφαλαίων».

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κάνουμε για να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Τα έσοδα δεν μειώθηκαν στον βαθμό που περιμέναμε λόγω των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Εμείς επιδιώκουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στον χρόνο που πρέπει. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε έως σήμερα θα πληρώσουμε κανονικά».