Συμμαχία ανταρτών κατάφερε να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό της ένα στρατηγικής σημασίας στρατιωτικό κέντρο των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι, σε μία από τις πιο σημαντικές ανατροπές που σημειώνονται στο πεδίο των μαχών στην πρώην οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας.

Στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές αλλαγές από τότε που διαιρέθηκε, τον Ιούλιο του 2012, μεταξύ των τομέων που ελέγχουν οι αντάρτες στα ανατολικά και των συνοικιών που ελέγχουν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στα δυτικά.

Ωστόσο, μια νέα συμμαχία ισλαμιστών μαχητών, η Άνσαρ αλ Σαρία (Υποστηρικτές της Σαρία) εξαπέλυσε την Πέμπτη μια μεγάλη επίθεση στην συνοικία Ζαχρά, που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, και ήδη από την επομένη μια άλλη συμμαχία ανταρτών, η Φάταχ Χάλαμπ (Κατάκτηση του Χαλεπιού), έκανε το ίδιο σε έναν άλλον τομέα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.

Οι μάχες που ακολούθησαν ήταν από τις πιο σφοδρές που σημειώθηκαν στο Χαλέπι από το 2012, με εκατοντάδες οβίδες και ρουκέτες στις συνοικίες που ελέγχουν οι δύο πλευρές.

Επιτυγχάνοντας μια σημαντική νίκη, η Φάταχ Χάλαμπ έθεσε υπό τον έλεγχό της το κέντρο επιστημονικών ερευνών στο Χαλέπι, το οποίο είχε μετατραπεί από τις κυβερνητικές δυνάμεις σε στρατώνα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.