Ενας πολίτης πέθανε από Εμπολα στη Λιβερία, το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα του ιού στη χώρα από τότε που κηρύχθηκε το τέλος της επιδημίας.

Οπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Λιβερίας Τόλμπερτ Νιένσουαχ, πραγματοποιήθηκε εξέταση στη σορό ενός 17χρονου στην κομητεία Μάρτζιμπι, η οποία έδειξε ότι είχε προσβληθεί από Εμπολα.

Η Μάρτζιμπι είναι μια αγροτική περιοχή που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Μονρόβια και εκεί βρίσκεται το κύριο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας.

«Δεν υπάρχει λόγος πρόκλησης πανικού. Η σορός ετάφη και έχει ήδη αρχίσει ο εντοπισμός των επαφών του 17χρονου», σημείωσε επίσης ο αξιωματούχος.

Η Λιβερία είχε ανακοινώσει ότι απηλλάγη από την επιδημία στις 9 Μαΐου, αφού είχαν περάσει 42 ημέρες χωρίς να έχει διαγνωστεί νέο κρούσμα.

Συνολικά 11.207 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Εμπολα στη Λιβερία, τη γειτονική Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε μετά το πρόσφατο ξέσπασμα του ιού τον Δεκέμβριο του 2013, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) της 24ης Ιουνίου.

Περίπου το 43% των θανάτων αυτών καταγράφηκε στη Λιβερία, όπου το ξέσπασμα του ιού έφτασε στο αποκορύφωμά του πέρσι τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο με εκατοντάδες κρούσματα κάθε εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, συνολικά 12 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αναφέρθηκαν στη Γουϊνέα και 8 στη Σιέρα Λεόνε σε επτά ημέρες έως την 21η Ιουνίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από