Μέρος μια τεράστιας τοιχογραφίας που απεικονίζει τον Μάικλ Τζάκσον και δημιουργήθηκε από τον Κεντ Τουίτσελ, παρουσίασε το μουσείο του Σαν Φερνάντο Βάλεϊ στο Λος Άντζελες, στην έκθεση με τίτλο «Kent Twitchell’s Incredible Mural of Michael Jackson», η οποία θα διαρκέσει μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Η τοιχογραφία δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ολόκληρη καλύπτει μια επιφάνεια δέκα ορόφων. Αρχικά, επρόκειτο να καλύπτει την μια πλευρά του θεάτρου Ελ Καπιτάν στο Χόλιγουντ, όμως, το 1993, την εποχή που ο Τζάκσον κατηγορήθηκε για την κακοποίηση παιδιών, η εγκατάσταση αναβλήθηκε. To 2009, το πορτραίτο παρουσιάστηκε στην έκθεση «Thriller: The King of Pop Meets the King of Cool, Exploring the Lost Works of Kent Twitchell». Ωστόσο, τον περισσότερο χρόνο παρέμενε κλεισμένη σε αποθήκες.

Τώρα, ο πρόεδρος του μουσείου, Σκοτ Στέρλινγκ, βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Τουίτσελ και το ξενοδοχείο Courtyard by Marriott στο Σέρμαν Όακς της Καλιφόρνια ώστε η τοιχογραφία να καλύψει την ανατολική πλευρά του ξενοδοχείου. Ο Στέρλινγκ υποστηρίζει ότι η εγκατάσταση θα προωθήσει περαιτέρω την τέχνη και τον πολιτισμό στην περιοχή του Σαν Φερνάντο Βάλεϊ.

Το εγχείρημα θα κοστίσει πάνω από 200.000 δολάρια. Η συγκέντρωση των χρημάτων γίνεται μέσα από την δωρεά 10 δολαρίων που κάνουν οι επισκέπτες του μουσείου. Εκτός από την τοιχογραφία η έκθεση θα περιλαμβάνει μια ψηφιακή απεικόνιση της τοιχογραφίας όπως θα εμφανίζεται όταν θα εγκατασταθεί στην πλευρά του ξενοδοχείου.

Ο Στέρλινγκ βλέπει την εγκατάσταση της τοιχογραφίας σαν έναν τρόπο να έρθουν στο Σαν Φερνάντο Βάλεϊ οι θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον από όλο τον κόσμο και με τον τρόπο αυτό να τονωθεί και η οικονομία της περιοχής. Επίσης, σύμφωνα με τον Στέρλινγκ, «ίσως αυτή να είναι η αρχή για την εγκατάσταση περισσότερων τοιχογραφιών σε κτίρια στο Σαν Φερνάντο Βάλει».

Ο Κεντ Τουίτσελ γεννήθηκε το 1942 και εργάζεται κυρίως στο Λος Άντζελες. Είναι περισσότερο γνωστός για τα υπερμεγέθη πορτραίτα του, τα οποία, τις περισσότερες φορές απεικονίζουν διάσημα πρόσωπα και καλλιτέχνες.