«Ο Τσίπρας προσπαθεί να καλμάρει την αριστερή πτέρυγα του κόμματός του, καθώς αρκετοί εξ αυτών είναι υπέρ της χρεοκοπίας έναντι των δανειστών» μετέδωσε την Τρίτη το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Η Αριστερή Πλατφόρμα που κατέχει περίπου 40 βουλευτές στο κοινοβούλιο και αποτελείται από παλαιούς κομμουνιστές και άλλους σκληροπυρηνικούς που βρίσκονται κοντά στα εργατικά σωματεία, θα μπορούσε να προκαλέσει κυβερνητική κρίση, αν τα μέλη της ψηφίσουν ενάντια στο σχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση, αναφέρει το ρεπορτάζ του πρακτορείου.

Στη συνέχεια, το Bloomberg επικαλείται σημείωμα που έστειλε η Deutsche Bank στους πελάτες της. Ο αναλυτής της τράπεζας, Γιώργος Σαράβελος, υποστηρίζει ότι «θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για τον έλληνα Πρωθυπουργό να περάσει μια συμφωνία από τη Βουλή. Το ποιες θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, θα εξαρτηθεί από το πόσους βουλευτές θα χάσει η κυβέρνηση».

Ο ίδιος σημειώνει πως αν υπάρχουν σημαντικές διαρροές θα απαιτηθεί η υποστήριξη άλλων κομμάτων, μεταξύ αυτών και της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαράβελος, στο σημείωμα που έστειλε στους πελάτες της τράπεζας, υπολογίζει ότι 10 έως 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να διαφωνήσουν με τις επιλογές της κυβέρνησης.

Αν υπάρξει σημαντική διαρροή, που να απαιτήσει στήριξη από την Νέα Δημοκρατία, ανοίγει ο δρόμος για ευρύτερες αλλαγές στην κυβέρνηση ή για δημοψήφισμα, εκτιμά ο ίδιος αναλυτής.