Σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής, ο Βαγγέλης Βενιζέλος υπογραμμίζει την ευθύνη ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεγάλη ευθύνη και ζητά να υπάρξει συμφωνία στη Σύνοδο της Δευτέρας, λέγοντας πως «αυτή είναι η μικρότερη δυνατή απόκλιση από τις προεκλογικές υποσχέσεις και την εντολή» της κάλπης.

Στο άρθρο του, με τίτλο «έφτασε η ώρα της αλήθειας για όλους», ο Β. Βενιζέλος αναφέρει: «Εύχομαι και ελπίζω ο Αλέξης Τσίπρας να έχει στο μυαλό του όλες τις επιπτώσεις και να έχει συνείδηση του μεγέθους της ευθύνης του».

«Αν αυτό ισχύει, τότε τη Δευτέρα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα καταλήξει σε ομόφωνη θέση, δηλαδή σε συμφωνία που θα αποδεχθεί ο Πρωθυπουργός ο οποίος θα εγγυηθεί στους ομολόγους του την έγκρισή της από τη Βουλή και την εφαρμογή της» αναφέρει.

«Αυτό οφείλει να κάνει ο κ. Τσίπρας, γιατί είναι η μικρότερη δυνατή απόκλιση από τις προεκλογικές υποσχέσεις και την εντολή που έλαβε από τη σχετική πλειοψηφία στις εκλογές» συνέχισε. Ο Πρωθυπουργός, υποστήριξε, «δεν μπορεί να φέρει συμφωνία καλύτερη από αυτήν που είχε διαπραγματευθεί η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν μπορεί να αποκρύψει τη μεγάλη βλάβη που προκάλεσε το περασμένο πεντάμηνο».

«Μπορεί όμως να αποτρέψει την καταστροφή του εθνικού κεκτημένου και την καταρράκωση του επιπέδου ζωής όλων των Ελλήνων, ιδίως των πιο αδύναμων που θα είναι τα πραγματικά θύματα του λόμπι της δραχμής» ανέφερε.