Την ώρα που γίνονταν γνωστοί οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη, «έσκασε» και η είδηση πως ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, κάλεσε τον πρώην προπονητή του Ατρομήτου, Ρικάρντο Σα Πίντο, ως κατηγορούμενο (και όχι ως μάρτυρα) για να καταθέσει στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Θυμίζουμε πως σε ένορκη κατάθεση ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Φύσσας, ισχυρίστηκε πως ο Ρικάρντο Σα Πίντο δέχτηκε παρεμβάσεις από την ομάδα του ώστε να αφήσει εκτός αγώνα τους Κιβρακίδη, Ναπολεόνι, Πίτου Γκαρσία και Κατσουράνη και μάλιστα, η ΠΑΕ Ατρόμητος είχε καταθέσει μήνυση Τάκη Φύσσα.

Ωστόσο, αρχικά τουλάχιστον, η απόφαση του ανακριτή στην πραγματικότητα ενισχύει την κατάθεση του Φύσσα και σύμφωνα με πληροφορίες, τον Σεπτέμβριο ο πρώην τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου θα βρεθεί στην Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει πως η δικογραφία του κ. Ανδρεάδη δεν «κλείνει» με την απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά θα ολοκληρωθεί με την απολογία του Σα Πίντο μετά το καλοκαίρι.

Αξίζει να αναφερθεί πως για την ίδια υπόθεση αυτή είχαν καταθέσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός και ο τεχνικός διευθυντής, Γιάννης Αγγελόπουλος, οι οποίοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους.

Παράλληλα, σύμφωνα με δικαστικές εκτιμήσεις, η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης θα λάβει δικάσιμο (που υπολογίζεται) για το επόμενο καλοκαίρι, ενώ οι κατηγορούμενοι για τη φερόμενη ως «εγκληματική οργάνωση» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πλέον έφτασαν τους 34.