H Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα έφθασε σήμερα μαζί με τις κόρες της και τη μητέρα της στο Μιλάνο, όπου αναμένεται να επισκεφθεί αύριο τη Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου με στόχο να κατανοήσει «τις πλέον επωφελείς λύσεις» που προτείνονται για μία υγιεινή διατροφή.

Η Μισέλ Ομπάμα ξεκίνησε την επίσκεψή της στην Ιταλία παρακολουθώντας μια επίδειξη μαγειρικής στο εστιατόριο James Beard American Restaurant, που βρίσκεται κοντά στη Σκάλα του Μιλάνου, όπου λόγω της επίσκεψης της Ομπάμα η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους είχε διακοπεί.

Απόλυτα αφοσιωμένη στη μάχη για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, η Μισέλ Ομπάμα εξέφρασε την εκτίμηση κατά τη διάρκεια της επίδειξης ότι η χώρα της έχει «αρχίσει να σημειώνει πρόοδο» σε αυτόν τον τομέα και προέτρεψε τα παιδιά που παρευρίσκονταν στην αίθουσα να «τρώνε λαχανικά και να γνωρίζουν τι τρώνε».

Συνοδευόμενη από τις κόρες της, Μαλία και Σάσα και τη μητέρα της Μάριαν Ρόμπινσον, η Ομπάμα κατόπιν επισκέφθηκε την εκκλησία Σάντα Μαρία ντέλα Γκράτσιε για να θαυμάσει από κοντά τον «Μυστικό Δείπνο» του Λεονάρντο ντα Βίντσι, ενώ στο ναό την περίμεναν ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Ρέντσι, η σύζυγός του Ανιέζε και η κόρη του Έστερ.

Αύριο η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ θα επισκεφθεί την Expo- 2015 όπου θέλει να κατανοήσει «εδώ στην Ιταλία και σε διαφορετικές χώρες του κόσμου ποιες είναι οι πλέον επωφελείς λύσεις» (για μια υγιεινή διατροφή), όπως εξήγησε η ίδια σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα La Stampa και δημοσιεύτηκε σήμερα.

«Καμία χώρα δεν έχει το μονοπώλιο των καλών ιδεών- όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο προκειμένου να βρούμε τις χρήσιμες λύσεις για τις οικογένειες των χωρών μας» προσέθεσε η ίδια.

Ακόμα και αν τα ποσοστά της παχυσαρκίας «έχουν σταματήσει να αυξάνονται» στις ΗΠΑ, «ο δρόμος που πρέπει να διανύσουμε είναι ακόμα μακρύς», επέμεινε.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη La Stampa η Μισέλ Ομπάμα αποκάλυψε επίσης τα πιο συνηθισμένα γεύματα που σερβίρονται στο τραπέζι της προεδρικής οικογένειας των ΗΠΑ: «κοτόπουλο στον φούρνο με μαύρο ρύζι και μπρόκολα ή ψάρι στην σχάρα με κουσκούς και πράσινη σαλάτα».