Πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλονίκη εξαρθρώθηκε από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

Στο πλαίσιο των ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση 18 μελών της οργάνωσης, και συγκεκριμένα 17 Ελλήνων (16 ανδρών και μίας γυναίκας), ηλικίας από 25 έως 50 ετών, και ενός 31χρονου Ρουμάνου.

Σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Εβρο, Ροδόπη και Καβάλα, συνελήφθησαν 15 από τους Ελληνες-μέλη της οργάνωσης.

Στη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν άλλοι 13 Ελληνες, ηλικίας από 30 έως 68 ετών, που δεν ανήκουν στην οργάνωση, αλλά προμηθεύονταν ναρκωτικά από την οργάνωση και κατηγορούνται πλέον για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, όπλων και αναβολικών, καθώς και για κυκλοφορία παραχαραγμένου χαρτονομίσματος.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλους 8 Ελληνες, ηλικίας από 21 έως 61 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς προμηθεύονταν και αυτοί ναρκωτικές ουσίες από την οργάνωση.

Οπως διαπιστώθηκε, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2012, οι 18 από τους κατηγορούμενους είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών. Ηγετικό ρόλο είχε 45χρονος, ο οποίος προμηθευόταν ποσότητες ακατέργαστου χασίς και κοκαΐνης από πέντε Ελληνες, ηλικίας 25, 38, 41, 41 και 50 ετών, μέλη της οργάνωσης.

Στη συνέχεια, είτε πουλούσε ο ίδιος τα ναρκωτικά σε διάφορους χρήστες, είτε τα διέθετε στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, τα οποία με τη σειρά τους τα διακινούσαν στους χρήστες.

Σε έρευνες σε σπίτια και σημεία απόκρυψης, σε Εβρο, Ροδόπη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περίπου δυόμισι κιλά ακατέργαστου χασίς, 153,2 γραμμ. κατεργασμένου χασίς, 62,8 γραμμ. κοκαΐνης, 149 γραμμ. μεθαδόνης, 171 φαρμακευτικά χάπια, 3,5 LSD, ζυγαριές, κυνηγετικά όπλα, πιστόλι αερίου, γκλοπ, σιδερογροθιές, 11 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, δύο μοτοσικλέτες, 14 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 2.920 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε επίσης ότι στις 24 Ιανουαρίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κομοτηνή, ο 45χρονος έβαλε φωτιά σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα αυτή να υποστεί φθορές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ροδόπης, με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, όπλων, αναβολικών και εμπρησμό.