Ανταλλαγή πυρών, μέσω διαρροών, ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και την Ντόρα Μπακογιάννη, προκάλεσε το μεσημέρι της Τρίτης, η μετάβαση της βουλευτού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου και η συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η πρόθεση της Ντ. Μπακογιάννη να επισκεφθεί τον Πρωθυπουργό, ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας και προκάλεσε δυσφορία στη Συγγρού. Το μεσημέρι της Τρίτης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά ανέφεραν πως η Ντ. Μπακογιάννη κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ για να τον ενημερώσει για την συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό ενώ εκείνος ήταν σε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος.

Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού ο Αντ. Σαμαράς τηλεφώνησε στη συνέχεια στην Ντ. Μπακογιάννη, λέγοντάς της: «Επρεπε να με είχατε καλέσει πριν πάτε και όχι αφού πήγατε».

Απάντηση στην διαρροή της λεωφόρου Συγγρού έδωσε μέσω συνεργατών της η κα Ντόρα Μπακογιάννη. Σύμφωνα με συνεργάτες της, στην παρατήρηση του Αντώνη Σαμαρά ότι «έπρεπε να με ενημερώσετε πριν πάτε στον Πρωθυπουργό και όχι μετά» η Ντ. Μπακογιάννη απάντησε: «Αυτή την στιγμή δεν είναι για να συζητάμε τα προσωπικά μας, θεώρησα ότι είναι υποχρέωσή μου να σε ενημερώσω για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μετά την συνομιλία μου με τον Πρωθυπουργό».