Το σενάριο της ελληνικής χρεοκοπίας εξετάζει η Ευρωζώνη, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα Le Monde, επικαλούμενη ευρωπαϊκές πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «η Ευρωζώνη άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας. Μια κατάσταση που θα μπορούσε να συμβεί -σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές- εάν οι συζητήσεις μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών της δεν καταλήξουν μέσα στις επόμενες μέρες και αυτό θα οδηγήσει τη χώρα να ξεμείνει από χρήματα και να μην πληρώσει το ΔΝΤ στο τέλος του μήνα».

Την ίδια ώρα ο Λιθουανός υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο τόνισε ότι «θα πρέπει να αξιολογήσουμε όλες τις πιθανότητες, αλλά ελπίζω ότι οι ελληνικές αρχές θα αναλογιστούν την κατάσταση», επιβεβαιώνοντας ότι το ενδεχόμενο της ελληνικής χρεοκοπίας έχει τεθεί στο τραπέζι. «Μια ελληνική χρεοκοπία είναι υπό συζήτηση, αλλά δεν είναι το ίδιο όπως ένα ‘Grexit, όρος για την έξοδο από την Ευρωζώνη» επιβεβαίωσε ευρωπαϊκή πηγή.

Το δημοσίευμα της Le Monde αναφέρει ότι το ενδεχόμενο αυτό συζητήθηκε κατά την διάρκεια του Euro Working Group, στις 11 Ιουνίου στη Μπρατισλάβα, επικαλούμενη ευρωπαϊκή πηγή, ενώ σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να βρει μια συμφωνία μέχρι την ερχόμενη συνάντηση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

«Το ιδανικό θα ήταν να υπάρξει μια συμφωνία έως την Πέμπτη. Αν οι Έλληνες εργαστούν το Σαββατοκύριακο και στείλουν την πρόταση τη Δευτέρα αυτό μπορεί να λειτουργήσει. Αν όμως στείλουν την πρόταση την Τετάρτη θα είναι πολύ πιο περίπλοκο για το Eurogroup» σχολιάζει ευρωπαϊκή πηγή στην εφημερίδα.