Την παράταση της δημόσιας διαβούλευσης (που λήγει την Παρασκευή 12 Ιουνίου) για τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων τουλάχιστον έως το τέλος Ιουνίου ζητάει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό «η προθεσμία των 10 ημερών που δόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι πολύ μικρή αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατατεθούν εμπεριστατωμένες, κοστολογημένες και τεκμηριωμένες προτάσεις που θα έχουν προκύψει από διάλογο μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου το ΤΕΕ διοργανώνει εκδήλωση διαβούλευσης για τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων. « Κοινός στόχος όλων μας είναι ο ΕΣΔΑ να προκύπτει ως αποτέλεσμα ευρύτατου, ουσιαστικού και αναλυτικού διαλόγου μεταξύ της Πολιτείας, των ενδιαφερομένων και της κοινωνίας», αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Στασινός.

Με ανακοίνωση του το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρει ότι δεν μπορεί να δοθεί παράταση.

«Η άμεση έγκριση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) είναι κατεπείγουσα υποχρέωση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελεί προϋπόθεση χρηματοδότησης των σχετικών έργων υποδομών και δράσεων στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020», επισημαίνεται μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση. «Δεν εμποδίζει όμως τη συνέχιση του διαλόγου κατά την διαδικασία διαμόρφωσης του συνόλου των νομοθετικών, διοικητικών και θεσμικών ρυθμίσεων, που σε εφαρμογή του ΕΣΔΑ πρέπει να υιοθετηθούν».