Μια αμερικανίδα ξεκίνησε ένα ταξίδι 9.656 χιλιομέτρων από την Ιαπωνία την Κυριακή, σε μια προσπάθεια να γίνει το τρίτο άτομο στον κόσμο και η πρώτη γυναίκα που θα διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό μόνη της σε βάρκα.

Η Σόνια Μπάουμστιν, 30 χρόνων, ξεκίνησε με μια βάρκα από ανθρακόνημα και kevlar από τη μαρίνα Choshi της Ιαπωνίας, με προορισμό - μετά από οδύσσεια που υπολογίζεται να κρατήσει τέσσερις έως έξι μήνες - το Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ομάδας υποστήριξής της, το expeditionpacific.com.

Παρά τις 16 προσπάθειες κωπηλατών να διασχίσουν τον Ειρηνικό, μόνο δύο άτομα έχουν καταφέρει να τελειώσουν με επιτυχία το ταξίδι, σύμφωνα με στοιχεία από την Εταιρεία Κωπηλασίας Ωκεανού - οι Γάλλοι Ζεράρ Ντ' Αμπονβίλ (1991) και Εμανουέλ Κουάντρ (2005).

Το σκάφος της Μπάουμστιν έχει μήκος 7 μέτρα και ζυγίζει 300 κιλά. Δεν έχει μηχανή ή ιστίο και αποτελεί ειδική παραγγελία. Η αθλήτρια έχει μαζί της 544 κιλά λυοφιλοποιημένων τροφίμων (freeze-dried), 180 μονάδες υγρών με υψηλή περιεκτικότητα σε υδρογονάνθρακες και μια ποσότητα ελαιόλαδου, το οποίο θα καταναλώσει στην προσπάθειά της να κατακρατήσει όσο βάρος μπορεί.

Η βάρκα έχει επίσης και ένα ηλεκτρικό μηχάνημα που αφαλατώνει το νερό. Η Μπάουμστιν αναμένεται να κάνει καύσεις 10.000 θερμίδων την ημέρα, και γι' αυτό είχε πάρει 18 κιλά πριν ξεκινήσει το ταξίδι.

Η ομάδα της θα την παρακολουθεί από στεριάς με τηλέφωνο μέσω δορυφόρου και με GPS. Δεν θα έχει συνοδεία.
Η μοναδική γυναίκα που επιχείρησε να κωπηλατήσει από την Ιαπωνία έως το Σαν Φρανσίσκο ήταν η βρετανίδα Σάρα Ούτεν, ή οποία ξέφυγε από την πορεία της λόγω σφοδρών ανέμων και μετά από 149 μέρες τερμάτισε το ταξίδι της στις Αλεούτιες Νήσους (Αλάσκα) το 2013.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από