Και τυπικά, πρωταθλήτρια της Football League (B’ Eθνική) για την περίοδο 2014-2015 είναι η ΑΕΚ. Παρότι αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Λάρισα, στο πλαίσιο της 9ης και προτελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ, η «Ενωση» εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο καθώς διατηρεί διαφορά 5 βαθμών από τον δεύτερο, Ηρακλή.

Οσον αφορά την ΑΕΛ, παρά την σπουδαία προσπάθειά της, έχασε από τον Απόλλωνα την 3η θέση που ίσως μελλοντικά αποδειχθεί πολύτιμη, λόγω των εξωαγωνιστικών εξελίξεων στη Σούπερ Λιγκ.

Το σκορ άνοιξε ο Αραβίδης στο 31′ από ασίστ του Γιόχανσον, αλλά βρισκόταν καταφανώς σε θέση οφσάιντ. Η ξεκάθαρη φάση ξέφυγε της προσοχής του βοηθού, καθώς ο επιθετικός της ΑΕΚ ήταν «ακάλυπτος» τουλάχιστον για 3-4 μέτρα! Δέκα λεπτά αργότερα (41΄), από φάουλ του Ελιομάρ, ο Κοντοδήμος βρέθηκε εντελώς μόνος στην περιοχή των γηπεδούχων και από κοντά ισοφάρισε, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αμυντικών. Κι αυτός όμως ηταν σε θέση οφσάιντ.

Δέκα χιλιάδες κόσμος βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο περισσότερος στην πορεία του «Δικεφάλου» στα πλέι οφ. Αποχαιρέτησε με τον τρόπο αυτό την ΑΕΚ, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, αφού η αυλαία της περιόδου πέφτει την Τετάρτη στο Βόλο, εναντίον του Ολυμπιακού.

Διαιτητής: Σελεμίδης

Κίτρινες: Αβραμίδης, Πλατέλλας – Κοντοδήμος, Μπανούσης, Γεωργέας

Κόκκινη: 90+2΄ Μπανούσης (δεύτερη κίτρινη)

ΑΕΚ (Τράιανος Δέλλας): Ανέστης, Γεωργέας, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Κορδέρο (64΄ Ανάκογλου), Πλατέλλας, Μπαρμπόσα (80΄ Γροντής), Αραβίδης, Κρισάντους (70΄ Ντακόλ)

ΛΑΡΙΣΑ (Σούλης Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καρανίκας, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κοντοδήμος, Μπανούσης, Νεμπεγλέρας, Ελιομάρ (79΄ Σταθάκης), Μουλόπουλος (86΄ Παμλίδης), Μπόγιοβιτς, Σερζίνιο.

Τα αποτελέσματα της 9ης και προτελευταίας αγωνιστικής:

ΑΕΚ-Λάρισα 1-1

Ηρακλής-Απόλλων Σμύρνης 0-1

Ολυμπιακός Βόλου-Παναχαϊκή 4-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)

1. ΑΕΚ 28 -Σούπερ Λίγκα

2. Ηρακλής 23 -Σούπερ Λίγκα

———————–

3. Απόλλων Σμύρνης 17

4. Λάρισα 13

5. Ολυμπιακός Βόλου 7

6. Παναχαϊκή 5