Τρεις προϋποθέσεις για εθνική συνεννόηση έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, προειδοποιώντας ότι αν δεν τηρηθούν, ακόμη κι αν κλείσει αυτή η συμφωνία, έρχεται το μεγάλο μνημόνιο το Σεπτέμβριο. Μάλιστα, απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα, ρώτησε αν είναι βέβαιος, την ώρα που ζητά τη στήριξη της αντιπολίτευσης, ότι θα τον στηρίξει το ίδιο του το κόμμα. Μάλιστα, απαντώντας και στα εκλογικά σενάρια των τελευταίων ημερών ο κ.Σαμαράς είπε ότι η ΝΔ δεν φοβάται τις κάλπες, αλλά η χώρα είναι που δεν αντέχει.

Ετσι, ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση:

-Να βάλουν τέρμα στις συκοφαντίες.

-Να αλλάξουν πολιτική. Οπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς «χαϊδεύετε το Δημόσιο αδιαφορώντας για τον ιδιωτικό τομέα. Το έλλειμμα αυξάνεται από την εμμονή σας να μην ακουμπήσετε την ιερή αγελάδα του Δημοσίου».

– Να αποκατασταθεί η σταθερότητα και η αξιοπιστία της χώρας.

Ο κ.Σαμαράς επισήμανε ότι η κυβέρνηση, ακόμη και χωρίς συμφωνία έχει προτείνει μέτρα. Οπως είπε, η κυβέρνησή του είχε αρχίσει προσπάθεια απομείωσης της φορολόγησης που τώρα επανέρχεται. «Πράγματι η πρόταση των δανειστών είναι πολύ χειρότερη, αλλά και αυτά που εσείς προτείνετε εμείς τα αποτρέψαμε. Εσεις αντί για φορολογικές μειώσεις, φέρνετε φοροεπιδρομή».

«Κοιτάξτε να μην γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος της Ελλάδας», κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.