Την πεποίθησή του ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα της Ελλάδας εξέφρασε με δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν.

«Υπάρχει πολύ δυνατή συνεργασία Γαλλίας – Γερμανίας σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα. Υπάρχει μεγάλη προθυμία τόσο από την καγκελάριο όσο και από τον πρόεδρο να φθάσουν σε συμφωνία και να σταθεροποιήσουν την Ευρωζώνη που είναι και ένα δυνατό μήνυμα και εκτιμώ ότι είναι σημείο – κλειδί για τη μέθοδο. Κατόπιν, νομίζω ότι θέλουν να διορθώσουν την κατάσταση και να βρουν συγκεκριμένη λύση», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Η αίσθησή μου είναι ότι ο κ. Τσίπρας είναι σε γνώση της πρόκλησης που έχει μπροστά του και ότι θα αναλάβει τις ευθύνες του προτείνοντας μέτρα για να τηρήσει τις δεσμεύσεις του».

Είπε ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας αν και αναγνώρισε ότι δεδομένης της πολιτικής κατάστασης πολλοί άνθρωποι ανησυχούν αλλά εκτίμησε ότι όλοι οι άνθρωποι στο τραπέζι των συζητήσεων θα αναλάβουν τελικά τις ευθύνες τους.