«Συνεχίζονται και τη Δευτέρα οι ανταλλαγές απόψεων στο πλαίσιο του Brussels Group, μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των Θεσμών, προκειμένου να συμφωνηθεί ένας αξιόπιστος κατάλογος μεταρρυθμίσεων», ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα.

Κατά την τακτική ενημέρωση προς τον Τύπο, η κυρία Αντρέεβα επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας» και ότι «η μόνη προθεσμία είναι το τέλος του Ιουνίου».

«Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι θα προταθεί στην Ελλάδα μια κοινή συμφωνία εκ μέρους των τριών θεσμών» δήλωσε.

Όπως είπε η ίδια, στο τραπέζι υπάρχουν διάφορα σχέδια επί των οποίων γίνονται διαβουλεύσεις και συμπλήρωσε ότι οι τρεις θεσμοί σε συνεργασία με την ελληνική πλευρά θα πρέπει να καταλήξουν σε ένα τελικό σχέδιο. «Δεν είμαστε στο τέλος του δρόμου αλλά έχει υπάρξει πρόοδος», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, η εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη συναίνεση μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των Θεσμών για το τι πρέπει να γίνει και πού πρέπει να οδηγηθούν οι συνομιλίες, στο πλαίσιο του Brussels Group.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι Θεσμοί εργάζονται «χέρι-χέρι» με το Brussels Group και έχουν πολύ καλή συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές.

Τέλος, η Mίνα Αντρέεβα ανέφερε ότι οι συνομιλίες στο Brussels Group, σε τεχνικό επίπεδο, ήταν εντατικές καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ όλα τα μέλη του ήταν σε συνεχή επαφή.

Σημείωσε ακόμη ότι οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν.

Για το άρθρο Τσίπρα

Ερωτηθείσα για το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην Le Monde, η Αντρέεβα απέφυγε να σχολιάσει, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι σημασία δεν έχουν τα λόγια, αλλά οι πράξεις.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα δήλωσε: «Αυτό που μετράει περισσότερο είναι χειροπιαστές προτάσεις για μεταρρυθίσεις. Πάνω σε αυτό εργάζονται οι θεσμοί, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και όπως έχει τονίσει αρκετές φορές ο πρόεδρος Γιούνκερ, η Κομισιόν παίζει τον ρόλο του διαμεσολαβητή για να γεφυρώσει τυχόν διαφορές και τώρα είναι ώρα για ενότητα. Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι θα προταθεί στην Ελλάδα μια κοινή συμφωνία εκ μέρους των τριών θεσμών».