«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να δώσουν καμία συγκατάθεση στη λήψη επώδυνων μέτρων που θα επιβαρύνουν κι άλλο τον ήδη ταλαιπωρημένο και εξαθλιωμένο ελληνικό λαό», τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Το Χωνί», η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα δεχθούν μια συμφωνία «που θα περιέχει νέα μέτρα σκληρής λιτότητας, περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, ομαδικές απολύσεις, ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και φοροκαταιγίδα. Και μπορεί για τον ΕΝΦΙΑ, για παράδειγμα, να υπάρξει μια υποχώρηση για το 2015, σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν πρόκειται να δεχθούμε ότι θα ισχύσει περαιτέρω».

Η κ. Χρυσοβελώνη θέτει δύο παραμέτρους για την έξοδο της χώρας από το «φαύλο κύκλο», την αντιμετώπιση του ζητήματος του χρέους και την πρόβλεψη για ένα αναπτυξιακό πακέτο.

Σε σχέση με τη διαπραγμάτευση με τους θεσμικούς εταίρους, η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ τονίζει ότι «μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει διανύσει ένα δύσβατο δρόμο προκειμένου να πείσει τους δανειστές και τους εταίρους ότι για να υπάρξει επωφελής συμφωνία, δεν θα περιλαμβάνει νέο μνημόνιο, ούτε νέα μέτρα σκληρής λιτότητας. Και απ' ό,τι διαφαίνεται, αυτή η έντιμη συμφωνία θα επιτευχθεί και τα αποτελέσματά της θα δικαιώσουν τον ελληνικό λαό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από