Σε απολογία έχει καλέσει η διοίκηση των ΕΛΠΕ, για το τραγικό δυστύχημα της 8ης Μαΐου 2015, εννέα στελέχη της επιχείρησης, μεσαία και ανώτερα, όπως γνωστοποίησε την Κυριακή με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, με αφορμή τη συλλυπητήρια επιστολή του υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη και του γενικού γραμματέα Ενέργειας Απ. Αλεξόπουλου, στην οικογένεια του εργαζόμενου Κωνσταντίνου Μάγγουρα, που έχασε σήμερα τη μάχη με το θάνατο μετά το τραγικό δυστύχημα στον Ασπρόπυργο.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος, δηλώνουν συντετριμμένοι από την αναγγελία του θανάτου και τέταρτου εργαζόμενου, του Κωνσταντίνου Μάγγουρα, ηλικίας 31 ετών, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά το τραγικό δυστύχημα της 8ης Μαΐου 2015 στα ΕΛΠΕ και εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένειά του.

Δηλώνουν, επίσης, τη βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να στηρίξουν την οικογένειά του με όλα τα δυνατά μέσα, όπως άλλωστε διαβεβαιώνει ότι θα κάνει και η νέα διοίκηση των ΕΛΠΕ.

Ο Π. Λαφαζάνης και ο Απ. Αλεξόπουλος τονίζουν ότι η σημερινή νέα τραγική εξέλιξη καθιστά ακόμη πιο επιτακτική και επείγουσα την ανάγκη να αποκαλυφθούν και να διαλευκανθούν πλήρως και σε βάθος τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, ώστε να υπάρξει αμείλικτη παραδειγματική τιμωρία, χωρίς εξισορροπήσεις και συμβιβασμούς όσων έχουν άμεση ή έμμεση ευθύνη για την τραγωδία.

Υπογραμμίζουν, επίσης, την ανάγκη άμεσης ουσιαστικής ενίσχυσης και επανασχεδιασμού των μέτρων ασφαλείας στην επιχείρηση και κυρίως του αυστηρού ελέγχου της εφαρμογής τους, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο παρόμοιου τραγικού δυστυχήματος στο μέλλον.

Χαρακτηρίζει θετικό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι η διοίκηση των ΕΛΠΕ έχει καλέσει σε απολογία για το τραγικό δυστύχημα εννέα στελέχη της επιχείρησης, μεσαία και ανώτερα, «αλλά αυτό πρέπει να είναι μόνο το πρώτο βήμα σε μια προσπάθεια παραδειγματισμού και ευθύνης απέναντι στην ασφάλεια των εργαζομένων, καθώς είναι αναγκαία η πλήρης και ουσιαστική τήρηση των εργασιακών σχέσεων και των ωραρίων στην εταιρεία, πράγμα που, πέραν των άλλων, είναι απαραίτητο για ασφαλείς συνθήκες εργασίας».