Η πολυήμερη κακοκαιρία στο Τέξας και την Οκλαχόμα έφερε αιφνίδιες πλημμύρες και καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 21 άτομα ενώ άλλοι έντεκα αγνοούνται. Οι κάτοικοι επιθεωρούν την έκταση των ζημιών, με εκατοντάδες σπίτια να έχουν καταστραφεί.

Οι βροχές συνεχίστηκαν σε ορισμένα τμήματα, όπως την πρωτεύουσα της πολιτείας του Τέξας Χιούστον, δυσκολεύοντας το έργο της αποκατάστασης.

Παράλληλα, εκατοντάδες κάτοικοι δυτικά του Φορτ Γουντ χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους καθώς η στάθμη του ποταμού Μπράσος ανέβαινε και προειδοποιήσεις για υπερχείλιση είχαν τεθεί σε ισχύ σε διάφορες περιοχές.

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε μονάδα άντλησης φυσικού αερίου στο βόρειο Τέξας, στην κομητεία Χέμφιλ, τραυματίζοντας τρία άτομα.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των νεκρών σε Τέξας και Οκλαχόμα βρίσκεται στους 21 (17 στο Τέξας, τέσσερις στην Οκλαχόμα), οι περισσότεροι εξαιτίας των υπερχειλίσεων των ποταμών μετά τις ισχυρές βροχές.

Το σύστημα κακοκαιρίας είναι ενιαίο με εκείνο στο Μεξικό, που είχε προκαλέσει τον ανεμοστρόβιλο στην Σιουδάδ Ακούνα, που έχει στοιχίσει τη ζωή μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον 14 άτομα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από