Η ευρωπαϊκή απάντηση στο μεταναστευτικό ζήτημα και συγκεκριμένα η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επανεγκατάσταση προσφύγων από τρίτες χώρες προς την ΕΕ, ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν, στην επίσημη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ο Επίτροπος Αβραμόπουλος υπογράμμισε την άριστη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον ΟΗΕ στα θέματα της μετανάστευσης, αλλά και της ασφάλειας και σημείωσε ότι η συνεργασία θα ενισχυθεί περαιτέρω στο πλαίσιο των δράσεων που συμπεριλαμβάνονται στην νέα Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση.

«Η μετανάστευση είναι μια παγκόσμια πρόκληση και χρειάζεται παγκόσμια προσέγγιση», τόνισε ο Δημ. Αβραμόπουλος και υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος επανεγκατάστασης προσφύγων από τρίτες χώρες προς την ΕΕ, που ανακοίνωθηκε χθες και έλαβε την υποστήριξη και του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.

Τέλος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθραίας διακίνησης μεταναστών και σημείωσε ότι «είναι καθοριστικής σημασίας η συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από