Για εμφιάλωση και διακίνηση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 68χρονος.

Οπως προέκυψε, από κοινού με τον 38χρονο γιο του, είχαν εγκαταστήσει παράνομα στις Αχαρνές και στο Ιλιον εμφιαλωτήρια οινοπνευματωδών ποτών, τα οποία και διακινούσαν.

Διαπιστώθηκε ότι ο 68χρονος μάζευε άδειες φιάλες και χαρτοκιβώτια αλκοολούχων ποτών από κάδους ανακύκλωσης, έξω από κέντρα διασκέδασης και σούπερ μάρκετ. Προμηθευόταν από άγνωστα άτομα την πρώτη ύλη και κατόπιν επεξεργασίας της, την εμφιάλωναν, μαζί με τον γιο του. Κατόπιν, τοποθετούσαν τα ποτά στα χαρτοκιβώτια και τα διέθεταν σε καταστήματα χονδρικής και λιανικής πώλησης, χωρίς παραστατικά-τιμολόγια.

Σε έρευνες στα σπίτια και τα αυτοκίνητα των δύο εμπλεκομένων στην υπόθεση, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε και κλιμακίων της Γ΄ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών και του Τελωνείου Αθηνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.928 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών που έφεραν σήματα 51 διαφορετικών εταιρειών, έξι δεξαμενές με υγρό άγνωστης σύστασης, υλικοτεχνικός εξοπλισμός εργαστηρίου εμφιάλωσης, 6.910 ευρώ και Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο ως μέσο διακίνησης των ποτών.

Η Αστυνομία αναζητά τον 38χρονο, καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών, προμηθευτών και αγοραστών. Εκτιμά δε ότι ο αριθμός των αλκοολούχων ποτών που διακινήθηκαν είναι πολλαπλάσιος από τα κατασχεθέντα.

Με δικογραφία σε βάρος του, για πλαστογραφία, διάθεση προς πώληση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του τελωνιακού και φορολογικού Κώδικα, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.