Αν το δούμε ψυχρά, η τιμωρία στον Αρη είναι ουσιαστικά η πρώτη με τον νέο αθλητικό νόμο. Αυστηρή. Σκληρή. Τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο ύψους 35.800 ευρώ είναι μια ποινή που ελάχιστοι ανέμεναν. Το τμήμα μπάσκετ του Αρη πληρώνει τις ασχήμιες των οπαδών στο πρόσφατο παιχνίδι για τα πλέι οφ με αντίπαλο την ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο. Θα λέγαμε ότι είναι μια πρόγευση για το τι θα έρθει στο μέλλον, αν εφαρμοστεί στο ακέραιο ο νόμος Κοντονή. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, σύντομα να πέσουν και διοικητικά πρόστιμα, οπότε η λύση είναι μία και μόνη: οι ομάδες έχουν τον τελευταίο λόγο και οφείλουν να μαζέψουν όσους φανατικούς ξεπερνούν τα όρια στις εξέδρες των γηπέδων. Διαφορετικά, ας βρουν τρόπο να πληρώνουν τα πρόστιμα και να δέχονται τις αποφάσεις των δικαστών. Με όλες, ασφαλώς, τις συνέπειες.

Φουρτούνα στην πισίνα

Φιέστα ήθελε να κάνει ο Ολυμπιακός χθες στον Πειραιά, αλλά η Βουλιαγμένη μείωσε στη σειρά των τελικών και μένει στο κυνήγι του τίτλου. Επειδή, όμως, ο φανατισμός είναι μεγάλος, προέκυψε ένσταση από τις Ερυθρόλευκες για ένα γκολ της Βουλιαγμένης που το θεώρησαν εκπρόθεσμο. Τον λόγο έχουν, συνεπώς, τα δικαστήρια. Επί της ουσίας, η δήλωση της Ασημάκη τα λέει όλα: «Αν παίζαμε όπως έπρεπε, δεν θα κάναμε θέμα για ένα γκολ». Αδικο έχει η διεθνής πολίστρια όταν σκέφτεται ότι αναφέρεται στην πρωταθλήτρια Ευρώπης;

Ακόμη ένα ύποπτο ματς

Δίωξη άσκησε ο αθλητικός εισαγγελέας για το παιχνίδι ανάμεσα στην Καλλονή και στον Ατρόμητο της τελευταίας αγωνιστικής (1-1). Ετσι, ένα ακόμη ματς του εγχώριου πρωταθλήματος και δη της κορυφαίας κατηγορίας εντάσσεται στη λίστα με τα ύποπτα. Ποιος ξέρει πότε θα σταματήσουν να στέλνουν φιρμάνια από την Ευρώπη; Και βέβαια ένα ερωτηματικό είναι τι ακριβώς θα βγάλει και αυτή η υπόθεση.

Αρωμα γυναίκας

Το ετήσιο γκαλά του στίβου στη Φιλοθέη διεξάγεται σήμερα και το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός ότι έχουμε κυρίως άλματα: μήκος, τριπλούν, επί κοντώ, ενώ θα δούμε και 100 μέτρα με εμπόδια. Πρόκειται για εκδήλωση που συνήθως συγκεντρώνει κόσμο, κατά βάση άρρενες θεατές. Δεν θα απολαύσουμε μόνο ελληνίδες άλτριες, αλλά και ξένες, άρα μια γεύση για την κατάσταση που βρίσκονται ενόψει του κυρίως μενού με τα σπουδαία ραντεβού (Παγκόσμιο και όχι μόνο) του καλοκαιριού.

Οργανα σε σπέσιαλ τιμή

Και όμως, συμβαίνει και το κάτωθι σε εποχή οικονομικής κρίσης: η ελληνική ομοσπονδία γυμναστικής συμφώνησε να πάρει όργανα από την αντίστοιχη ευρωπαϊκή και μάλιστα με έκπτωση 80%. Ας πούμε ότι επειδή υπάρχουν προσωπικές σχέσεις ανάμεσα στους διοικητικούς επιτεύχθηκε αυτό το ντιλ. Τα όργανα, που είναι ελαφρώς μεταχειρισμένα θα τοποθετηθούν στα γυμναστήρια της Μίκρας και του Αγίου Κοσμά.

Ηρακλής

Εκτός από την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα (που φαντάζει σίγουρη), εξασφάλισε και αδειοδότηση. Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις και σωστές κινήσεις προκειμένου να είναι δυνατό μέλος στο κλαμπ. Μια ομάδα με ιστορία γύρισε και χωρίς περιορισμούς μπορεί να προχωρήσει σε μεταγραφές και ενίσχυση του ρόστερ. Τα δύσκολα, είναι προφανές, πέρασαν. Αρκεί τα λάθη να έμειναν κι αυτά πίσω.